Najdi forum

grozne bolečine

Pozdravljeni!

Včeraj je bilo preden sem šla spat vse normalno,zjutraj pa sem se zbudila in sem v solzah vstala iz postelje.Glave nisem mogla nikakor dvignit-pomagala sem si tako,da sem se “vlekla” za lase.Glave ne morem dat nazaj in tudi pri premiku levo in desno me zaboli zg.del hrbta.To je res ena grozna bolečina,ki je tako močna,da je kar hudo.

Zelo lepo vas prosim za kakšen nasvet.Naj povem še,da sem v začetku nosečnosti,tako da si kakšnih zdravil ne upam jemat,pa tudi kakšne zeliščne masaže mislim,da niso priporočljive.
Kaj pa obkladki?Naj uporabljam tople ali hladne?

Hvala za vaše odgovore!

Pozdravljena!

V nosečnosti se sprošča hormon relaksin, katerega naloga je, da se sklepi v telesu zrahljajo, da porod lahko poteka normalno. Če pa so bili sklepi oz. v vašem primeru vrat hipermobilni – torej preveč gibljivi, se zgodi to, kar se je vam in to so zelo hude bolečine. Mišice čuvajo sklepe, zato se še te napnejo in vrtite se v začaranem krogu.

Svetovala bi vam obisk pri fizioterapevtu, ki obvlada “trigger point terapijo” in ki vas bo naučil vaje za krepitev globokih vratnih mišic, da se vam težave ne bodo ponavljale.

Sama si lahko pomagate z počitkom (ležanje, sedenje z podprto glavo) in toplim curkom vode na boleče mesto.

New Report

Close