Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Nerodnost oz. trdost

Nerodnost oz. trdost

Pozdravljeni!

Ne vem, če sem se obrnil na pravi forum toda vprašal bi vseeno, kaj zaboga lahko naredim ker sem tako “trd” (neroden, štorast) to mi otežuje življenje že od takrat ko sem bil mulc in ko smo v šoli pri telovadbi npr. igrali nogomet,… sem vednooo izpadel tepec ki se ne zna obrnit…zadeva se potem plete naprej vse do srednje šole – pomislite koliko samozavesti sem izgubil s tem – “štorast” sem pri ženskah in zelo nesamozavesten s tem. Potem sem treniral Aikido ga po 3 mesecih opustil zaradi prevelikega pritiska inštruktorja in soborcecv ki so mi skozi govorili da sem neroden . Sedaj pa je zadeva taka delam izpit za Avto in danes mi je inštruktor po pravici povedal (in sem vesel da mam taga inštruktorja) da sem tako neroden oz. trd za volanom da bom
zelo veliko dela vložil v izpit in da bo malo dlje trajalo in glede tega moram nujno nekaj naresti star sem 19 let čas je da nekaj naredim iz sebe!!!
Prosim pomagajte!!!

Ste v izjemno zoprni, a ne nerešljivi situaciji.

Priporočila bi vam več stvari, ki bi vam skupaj, po mojem mnenju, lahko pomagale.

Privoščite si redne masaže, ki vam bodo dvignile samozavest, da boste ponosni na svoje telo in na sebe kot človeka, da se boste znali sprostiti in uživati (zelo primerna je akupunktna masaža po Penzlu, ki vam pomaga premagati notranje strahove in napetosti).

Smiselno bi bilo, če bi se pridružili rednim treningom Taiji quan-a. To je mehka borilna veščina, ki vam bo dala mehkobo in prožnost gibanja, spretnost telesa. Dvignila vam bo samozavest. Nihče se vam ne bo posmehoval, ampak vas bodo vzpodbujali. Spozali boste nove prijatelje.

Tvoje pismo me je popeljalo v čas mojega otroštva in najstniških let. Tudi sama sem imela podoben problem. Moja “ročna inteligenca” je pač nekoliko pod povprečjem. Izpit za avto je bil eden izmed mojih najtežjih in tudi najdaljših izpitov v žviljenju, pa tudi pri skupinskih športih nikoli nisem bila uspešna. 3x sem padla. V najstniških letih je bila nerodnosst zame precej frustrirajoče, kasneje pa ne. Zakaj? Razlog je preprost. Samozavest sem utrjevala na področju, kjer dosegam uspehe. To je predvsem področje povezanim z miselnim delom, kjer sem uspešna. Od športov pa sem izbrala tiste, ki mi res ležijo. To so individualni, kot je na primer Joga – dobro se pretegnem in prijetno se počutim. Ob redni vadbi tudi opažam, kako moje telo postaja vse bolj gibčno. A priznam, da me globje duhovne sfere joge do danes še niso pritegnile. Od športov še rada plavam, igram badminton, tudi v fitness zaidem. Rada imam tudi daljše sprehode in pohodništvo na nižje hribe kot je npr. Nanos. S prijatlji se ob teh priložnostih kar dobro imamo in nihče ne opazi, da so moje spretnosti pod povprečjem
Vsak med nami ima svojo šibko točko. Svetujem ti, da se utrjuješ tam, kjer si že uspešen. Z uspehi pa bosta prišla tudi samozavest in občutek zadovoljstva.

Ne vem točno, kako ti lahko masaža dvigne samozavest ??? Bolj se strinjam z “nerodnico”. Tudi sama imam problrm z motoričnimi sposobnostmi. Nekaj časa sem se trudila in požirala opazke o moji štoravosti, potem pa sem s športi, ki mi očitno niso “ležali” , prenehala. Zakaj mučiti sebe in druge. Badbinton, pohodništvo, kolesarjenje… to so zame športi, kjer moja štoravost ne pride do izraza oz. vsaj moteča ni za druge. Joge še nisem probala, me pa mika tai-chi. Ne vem, malce se pozanimaj in malce premisli, kaj bi zate “špilalo”.

Predvsem pa ne obupaj. Glede punc pa takole -tudi take punce so, ki ljubijo nerodne fante.

Pozdravljena Kata!

Pri masaži se razgališ pred drugo, tujo osebo. Pokažeš ji vse svoje odlike in tudi pomanjkljivosti. Le to ti lahko pomaga sprejeti svoje telo tako kot je. Lahko izgubiš sram pred tem, da se slečeš tudi pred partnerjem.

Ko sprejmeš svoje telo se ti tudi dvigne samozavest, saj si ponosen na to, kar si in kakšen si.

Masaža deluje zelo sprostitveno in “mehča” mišice.

Shiatsu masaža povečuje fleksibilnost in gibljivost sklepov.

Akupunktna masaža brez iglic pa deluje zelo celovito in pomaga telesu, da postane manj nerodno in bolj mehko, prožno, prilagodljivo in ne tako togo.

Mislim, da te ovira predvsem nesamozavest. Ko človek razmišlja, da bi utegnil biti neroden, potem to tudi je. Če gre po cesti in ga drugi gledajo v noge, se rado zgodi, da se mu te začno opletati. Znebiti se moraš razmišljanja o nerodnosti. Vem, da je to težko, ker so take misli rade vsiljive. Sprijazni se s svojo nerodnostjo. Nič hudega ni, če si neroden. Dobri prijatelji te bodo imeli radi takega, kakršen si. Joge pa ti ne priporočam, ker v nekem smislu tudi škoduje.

Lep pozdrav! Tayana

New Report

Close