Najdi forum

Spoštovani,

tudi jaz se obračam na vas s prošnjo, da mi svetujete, kako se znebiti hudih in dolgotrajnih bolečin v vratnem delu hrbtenice.
Že dva meseca trpim hude bolečine v predelu vratu, lopatic,obeh ramen, najbolj močna pa je spredaj na prsnici, tako da ne morem globoko vdihniti in je moje gibanje nasploh omejeno, če ne vzamem tablet( olfen)
Bila sem na slikanju RTG MR in napisala vam bom diagnoze:
rtg: izravnana je fiziološka lordoza. Iv.osteohondroza C4C5 z izrazitejšo dorzalno naplastitvijo C4. Spondilartroza je na vseh segmentih.
MR: v višini C5C6 je vidna srednje velika dorzalna centralna diskus hernija, ki utesnjuje sprednji likvorski prostor in malo tudi medulo spinalis z ventralne strani. degeneracij in protruzij diskov c5c6 in c6c7 brez znakov utesnitve.
Bila sem tudi pri nevrokirurgu, pa je rekel naj spremenim način življenja.
Jaz ga bom spremenila, vendar se moram najprej rešiti teh bolečin, da bom lahko začela funkcionirati, saj ne morem v nedogled jesti tablet. Ne vem kako naj spim ali kako naj se obrnem, da me ne bi kljub tabletam bolelo.Predpisali so mi seveda fizioterapijo, samo čaakaam.Že cel mesec sem na bolniški pa ni še nič bolje.
Zato Vas prosim za nasvet in event. naročilo za obisk pri vas, če mi lahko pomagate.
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem.

Pozdravljeni!

Našteli ste cel kup težav, ki vas pestijo in temu primerno je komplicirana tudi terapija, ki vam bo pomagala.

Sprostiti je potrebno vaše mišice, ki vam povzročajo del vaših bolečin. Za to je najučinkovitejša tehnika “trigger point terapija”.
Za boljše in manj boleče delovanja vaših sklepov potrebujete “tridimenzionalno mobilizacijo sklepov”.
V vašem primeru bi bilo smiselno kombinirati zgoraj naštete tehnike še z mobilizacijo živčevja.
Če z zgoraj naštetimi tehnikami ne bi dosegli željenih rezultatov, pa morda še diadimamski tokovi ali interferenčni tokovi za zmanjševanje vnetnih procesov.

New Report

Close