Najdi forum

vaše mnenje

Prosila bi za vaše mnenje glede diagnoz in nadaljnega zdravljenjamoževe sestrične.
Dg. Degenerativne spremembe hrbtenice
Stenoza spinalnega kanala
Lumboishialiga lat. sin..
Pregledana je bila pri nevrokirurgu, opravljena je bila scintigrafija skeleta, ki kaže zmerno zvišano osteoblastno aktivnost v L/S prehodu. Operativna th. ni indicirana. Marca 2005 je bil narejen rtg L/S hrbtenice, ki kaže degenaritvne spremembe in zožen prostor med L/4-L5 in L5-S1. Sept..2005 je bil narejen EMK – ni znakov za radikularno okvaro na nogah. Maja 2005 je bil narejen CT L/S hrbtenice, ki pokaže degenerativne spremembe in diska na L/S prehodu. Oktobra 2005 je bila narejena MRI: degenaritvne spremembe skeleta in sikov LSH, epiduralna limpomatoza, foraminalni stenozi L5-S1.
Operacija ji je bila odsvetovana. Sedaj je bila na akupunkutrni stimulaciji, vendar se ji stanje ni nič izboljšalo. Prejela bo še dve injekciji(ne vem točno kakšni).
Ker ima hude bolečine v ledvenem predelu, čuti se tudi nekakšna vzboklina, ji je zdravnica rekla, da se ji je nabrala “maščoba” in da ne svetuje operacije.

Po vseh teh preiskavah in neodločitvi glede operacije je splošna zdravnica dala predlog za upokojitev.
Ker pa to ni rešitev oz. odprava njenih bolečin prosim za vaše mnenje in kako se da moževi sestrični pomagat z vašo terapijo.
Hvala za odgovor.

Pozdravljana Bernarda!

Morda bi ji pomagala “trigger point terapija”, ki sprosti mišice hrbtenice tudi v globini. Tehniko izvaja fizioterapevt ročno. Menim, da bi se dalo precej zmanjšati bolečine, ki jo pestijo, saj velik delež za bolečino povzročajo mišice. In pa seveda primeren program vaj, ki naj jih redno izvaja doma.

New Report

Close