Najdi forum

POZDRAVLJENI!

V sredo sem v službi padla po stopnicah in dobila hud udarec v vrat, vendar nimam nič zlomljeno. Diagnoza je distensio musculurum colli Conturio capitis. Kirurg mi je priporočil, da začnem z fizioterapijo čez 7 dni. Na terapijo moram 10 X.
Zanima me koliko časa (približno) bom na bolniški. Delam v trgovini. Pri osebnem zdr. imam kontrolo čez en teden.

Hvala za odgovor

LP

Pozdravljena!

Na to vprašanje vam žal ne morem odgovoriti, ker je dolžina upravičene odsotnosti iz dela odvisna od vašega osebnega zdravnika oziroma od posebne komisije, če je odsotnost daljša od 30 dni.

miša,

kot pravite ste padla v službi po stopnicah, torej je to poškodba na delovnem mestu. Nič ne skrbite koliko čada boste na bolniški, za vas je pomembno da se vam stanje toliko popravi, da ne bo nobenih simptomov; sicer niste nič napisala, kaj občutite, ampak z vratom ni tako lahko….bolečine v vratu ali glavoboli, vrtoglavice lahko trajajo nekj mesecev, zato ne hitite v službo. Morda vas delodajalec kaj pritiska, na to se ne ozirajte. Poskrbite za to, da bo izpolnil prijavo poškodbe na delovnem mestu in potem imate plačano 100% bolniško nadomestilo. To seveda plača delodajelac in prav je tako, saj je on kot pravna oseba odgovoren za to da omogoči zaposlenim varne pogoje dela. Predpisane terapije se držite dosledno in če vam bo travmatolog na kontrolnem pregledu predpisal dodatne terapije in vaje, počitek ali omejitve dvigovanja bremen, ga poslušajte. Nepopolno pozdravljena poškodba vratu se vam lahko maščuje kot dolgoletni glavoboli in bolečine, največ pa se za zdravljanje lahko naredi zdaj.

Vse dobro vam želim Maria

Lep pozdrav!
Da ne bom ponavljal… poškodbe vrata in glave so problematične… kdaj se bodo pokazali problemi je neznano… včasih takoj kdaj pa šele čez leta… ko kaka malenkost sproši plaz. Zato se dobro držite navodil. Na bolniški raje bodite čim dalj in ne čim manj.
Po končani bolniški ni več možna nobena pritožba pa če imate še takšne probleme (migrene, vrtoglavice, pritisk….) zato se čimbolje pozdravite in šele nato mislite na delo.
Vsekakor se pozanimajte kakšno povezavo imajo udarjena vretenca s telesom.

New Report

Close