Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže Bolečine v petah 11-letnika

Bolečine v petah 11-letnika

Pozdravljeni,

imam 11 letnega sina, kateri ima neznosne bolečine v predelu pet že skoraj leto dni. Bila sva tudi že pri osebni zdravnici, katera mu je dala pete slikati, pa ni bilo videno nič posebnega. rekla je, da mogoče fant raste prehitro, da se pač mišicce in vezi ne morejo tako hitro prilagajati rasti kosti. Fant bo star konec maja 11 let, danes pa meri v višino 150 cm in TT je 43 kg. IMa športno postavo, je nabit z energijo, 3-krat tedensko trenira rokomet po 1,5h na trening. Bolečine se pojavijo po opravljenem trenigu, in so včasih tako hude, da hodi samo po prstih. S tem, ko hodi po prstih, seveda ukrivlja svoje telo, nepravilno upogiba noge, hrbtenica trpi, itd.
Dodatno hodi tudi k uri telesne vzgoje v šoli, katera je namenjena otrokom s posebnimi potrebami. To telesno vzgojo je dodatni program na tej šoli, in mu je nekaj časa pomagalo, saj sta tu vključeni učiteljica Telesne vzgoje + fizioterapevtka. Sedaj pa tudi te dodatne vaje in posebno razgibavanje ne pomaga več. Naj povem, da smo nakupili dodatne silikonske vložke za vse njegove čevlje, da v šoli ne uporablja šolskih copat, ( ker se potem bolečine pojavljajo ne glede na to, ali je športno aktiven ali ne ), kupujemo res kvalittne čevlje. Moram povedati, da smo z vsem tem bolečine nekoliko omejili, ampak izginejo pa ne. Ne vem več, kaj naj naredimo. Kako lahko sinu pomagam doma, po treningu, s kakšno masažo? Hladitvijo mogoče, ali z ogrevanjem bolečega predela? KAKO? Se da mogoče s stretchingom nekako pospešiti rast in razvoj vezi? Vem, da ima veliko mladih probleme s tem, predvsem s kolenskimi vezmi, da so bolečine hude, kako pomagati pri petah? Prosim, vsakršen nasvet mi bo prišel prav.

Zaskrbljena mamica

Pozdravljena Katrine!

Glede na to, da se vaš sin intenzivno ukvarja s športom, bi vam svetovala čim prejšnji obisk fizioterapevta, ki se ukvarja z Cyriax ali Maitland konceptom, da poskuša ugotoviti kaj povzroča težave vašemu sinu in jih poskuša tudi odpraviti.

Tudi če so težave res zaradi prehitre rasti, se da bolečine iz mišic zelo zmanjšati.

Lep pozdrav.Ena izmed možnosti je, da gre v vasem primeru mogoce za plantarni fascitis ( vnetje plantarne fascije ), ki obicajno nastane zaradi preobremenitve, oz. neenakomerne obremenitve stopala.Iz svojih izkusenj vem, da v tem primeru pomaga ultrazvok.LP

KJe pa bi lahko našla takega fizioterapevta?

Hvala za pomoč

Katrine

Iz katerega dela Slovenije ste?

Smo iz Gorenjskega konca, okolica Kranja

lp,

Katrine

Pozdravljeni!

Na Gorenjskem na žalost ne poznam nobenega Cyriax terapevta. Če želite se lahko oglasite pri meni v Ljubljani.

Samo v informacijo, ker ste najbrž že rešili težavo taka ali drugače….

Osebno sem imela v starosti 8-9 let tudi enake težave, ki so jih potem diagniosticirali kot Spina Bifida S1. Torej je vse izhajalo iz hrbtenice.

Lena

New Report

Close