Najdi forum

Vaše mnenje

Najprej vas lepo pozdravljam.
No takole je na stvari.Imam sineka starega 11 mesecev ki je nedonošenček rojen z 33 tedni in je po porodu utrpel možganske krvavitve-diagnoza možganski edem.Zraven je utrpel tudi druge krvavitve,vendar niso pustile posledic.Sedaj me pa zanima Vaše cenjeno mnenje ali bi bilo smiselno obiskat tudi kakšno masažo nogic oziroma celega telesa?Namreč sinu je bila pred tednom postavljena diagnoza CP-Diplegija nad čemer se je najina fizioterapevtka zelo zgražala,da je za takšno diagnozo še prekmalu govorit.Mi obiskujemo redno fizioterapije,tudi samoplačniško,vendar so nam svetovali tudi masaže za našega sinka.Naj povem morda še tole da je ta možganska krvavitev pustila veliko škode.Sinek sicer po mnenju terapevtke zelo-zelo lepo in iz dneva v dan vidno napreduje vendar je še dolga pot pred nami.Tonus v rokicah smo uspeli zlomit in jih lepo odpira,čeprav še jih včasih stisne v pest,je pa sedaj težava v tonusu nogic,ki je kar močan.Tudi ta počasi spušča vendar želimo pač naredit vse kar je mogoče za našega sinka in tudi sprobat kakšno novo stvar,zato me zanima Vaše mnenje glede masaž oziroma kaj nam še lahko priporočate.
Za Vaš cenjen odgovor se Vam že v naprej zahvaljujem ter Vas lepo pozdravljam.
Marina

Pozdravljeni Marina!

Diagnozo cerebralna paraliza ponavadi ne postavljajo pred 2 letom starosti, ker do takrat še ni zanesljiva.

Pri vašem malčku bi seveda bila priporočljiva akupunktna masaža po Penzlu ali pa reflekso terapija stopal, saj se preko meridianov oz. stopal vzpodbudi notranjega zdravnika v telesu, in tako doseže optimalen učinek. Edina ovira, ki jo vidim je, kako doseči da je otrok nekaj časa pri miru.

Izjemno pomembno pa je, da obiskujete še naprej redne razvojno-nevrološke obravnave pri fizioterapevtu in seveda pravilno rokovanje (“handling”) doma, ne glede na to, da za to potrebujete več časa. Vložen trud se vam bo zelo obrestoval. Moje osebno mnenje pa je, da če se le da, je bolje imeti samo enega terapevta.

Lep dan vam želim!

Barbara

Lepo pozdravljeni in iskrena hvala za Vaš odgovor.Imam pa še eno podvprašanje za Vas.Ali mi lahko priporočite kakšnega dobrega maserja,ki se ukvarja z masažo za dojenčke v Mariboru ali okolici?Za Vašo pomoč pri tej informaciji Vam bom iz srca hvaležna.
Lep pozdrav Marina

Pozdravljena Marina!

Na vašem koncu poznam izvrstnega terapevta, ki spremlja tudi našo smučarsko reprezentanco. Ime mu je Rado in ga lahko dobite na tel.: 031-725-089

Lepo ga pozdravite tudi v mojem imenu, če ga boste poklicali.

Obilo sreče in dobre volje še naprej!

Barbara

Zlati ste in sto krat hvala za odgovor.Ga bom potdravila v Vašem imenu jutri ko ga pokličem.Hvala in obilo uspehov Vam želim še naprej.
LP Marina

Ponovno pozdravljeni.
Gospod Rado Vam vrača pozdrave,jaz pa peljem sinka že ta četrtek k njemu z upanjem in optimizmom na pozitivne učinke masaž.

LP Marina

New Report

Close