Najdi forum

pekoče noge

Prosim za nasvet v zvezi z pekočimi nogami. Težava se mi je prvič pojavila lansko jesen in nato ponovila še letos v februarju. Noge me pečejo od gležnjev pa do malo nad koleni in to samo po sprednji notranji strani (ne meča). Opažam tudi, da imam noge hladne. Drugače mi noge ne zatekajo in tudi pri daljši hoji nimam težav. Pravzaprav me maj pečejo če hodim kot pa če sedim. Ker težav čez poletje nisem imela, sem pomislila tudi na alergijo, vendar na koži ni vidnih nobenih sprememb.

Laboratorijski izvidi so bili v redu zato sem opravila še pregled pri žilnem kirurgu, ki pa je tudi ugotovil, da je vse v redu. Omenil je le, da težave morda izvirajo iz hrbtenice. Zanima me, če obstajajo kakšne vaje za hrbtenico, ki bi jih lahko delala. Ali bi mi lahko tudi v kakšni ambulanti za fizioterapijo pomagali s kakšnimi terapijami?

Za odgovor se vam zavaljuejm in Vas lepo pozdravljam.

Pozdravljena Marjetica!

Najprej bi vam svetovala obisk pri ortopedu oziroma fizioterapevtu (specialistu za Cyriaxa ali Maitlanda), ki naj stestira ali vaše težave dejansko izvirajo iz hrbtenice. Terapija, ki sledi in vaje pa so odvisne od tega, kakšne so težave v hrbtenici (ali gre samo za prenapete mišice, ali gre za premik medvretenčne ploščice, ali gre za draženje hrbtenjačne ovojnice…)

Glede na naštete težave (hladne noge in opažanje da vam gibanje pomaga) pa bi vam priporočila, da poizkusite akupunktno masažo po Penzlu. Če po parih terapijah ne bi bilo rezultata, gre verjetno za mehanske težave v hrbtenici.

Led dan še naprej!

Barbara

Hvala za odgovor, prosila bi Vas, če imate morda kak naslov za katerega od fizioterapevtov oz. specialistov, ki jih navajate iz okolice Maribora ali Ptuja.

Pozdravljeni!

Pozdravljeni Marjetica!

Poznam izvrstnega terapevta, ki ima terapije v Mariboru. Ime mu je Rado, dosegljiv je na tel.: 031-725-089.

Lep dan!

Barbara

Hvala za Vaš res hiter odgovor. Sem se odločila, da bom kot mi je svetoval tudi specialist za žilno kirurgijo, najprej opravila pregled pri ortopedu potem bom pa videla dalje.
Še enkrat hvala in lep večer.

New Report

Close