Najdi forum

pasenje kravic

Pozdravljeni

Upam da sem napisala problem na pravem forumu. Moj tri in pol mesece star sin ne pase prav kravic. Glavo lepo gvigne, tudi prsni koš, rokice pa namesto da bi dal naprej jih da nazaj ozr. v višino ramen, pa tudi nogice nima na tleh ampak jih nekako dvigne. Me skrbi, saj pri štirih mesecih ne bo mogel stegniti rokice se na rokice opreti in dvigniti ves prsni koš. Mi je pediatrinja rekla, da naj ko bo bil na trebušku dam pod roke svitek brisače, da jih bo držal naprej vendar brez uspeha, pomagala sem si že tudi z igračkami pa jih gleda, skuša prijeti ozr. prime vendar da rokico nazaj. Ker vem da so otročki s podobnimi težavami napoteni na fizioterapijo prosim za vašo pomoč.

Hvala vsem za odgovore in lep pozdrav.

Pozdravljena Katarina!

Otroci so različni in tudi njihov gibalni razvoj poteka različno hitro. Med branjem vašega sporočila sem dobila vtis, da vas je strah, da ni kaj narobe, zato menim, da je najbolje, naj vas vaš pediater napoti na pregled k fizioterapevtu v razvojno-nevrološko ambulanto, ki bo na osnovi svojih izkušenj znal oceniti ali vaš otrok potrebuje redne tedenske ali pa samo kontrolne mesečne obravnave.

Lep dan vam želim!

Barbara

Naš je tudi že od drugega meseca dalje delal isto – v bistvu se je oprl na prsni koš, namesto na rokice. Potem pa nam je fizioterapevtka rekla, da naj mu rokice kar držimo pravilno, medtem ko bo pasel kravice.

In zdaj res že kake 2 tedna (v sredo je bil star 4 mesece) kar lepo pase kravice. Se res že kar orng opre na roke, pa še všeč mu je.
Se pa včasih še zgodi, da malo “zaplava” in da rokice kar stran od sebe.

Ampak je pa že opazno bolje

New Report

Close