Najdi forum

tast in njegova žena

pozdravljeni

morda mi lahko pomagate z nasvetom. Z možem živiva v hiši v 1. nadstopju, spodaj živi tast z novo ženo in njenim otrokom in 1. zakona.. Žena je precej mlajša kot on. Jaz in mož se razumeva krasno, stanovanje je pripisano nanj, tast pa dosti pije in je potem zelo glasen in nasilen. Ravno danes smo imeli majhen piknik, nato smo šli vsi spat ob polnoči, ob 2 pa me zbudi (sem edina z zelo rahlim spancem) neko kričanje. In sem z grozo ugotovila, da se je tast spravil na svojo ženo. Tast je bil popolnoma pijan, ženo je pretepal, ganjal iz stanovanja, nato zaklepal vrata……..To se je že večrakt dogajalo in z mojim možem sva sklenila, da se ne bova vmešavala. Tokrat pa sem zbujala moža in ker le-ta ni reagiral, sem šla sama dol in sem jima rekla, naj nehata! (sem namreč noseča 2 tedna pred rokom in stres mi ne ugaja!) Tast je ravno fizično obdeloval ženo, ona pa se je tresla kot stroj. Pred kratkim ji je umrla mami in tudi službo bo verjetno izgubila, potem jo še mož tepe….saj ni čudno. Nato sem jih lepo prosila, če lahko utihneta, ker bi rada spala.

Sicer naj ne bi me zanimalo, kaj se dogaja tam spodaj, saj imava svoj življenje, toda to dretje je bilo preveč! Sedaj imam slabo vest, da ne bi smela iti dol!!!!!!!! Imam občutek, da se me ta stvar ne tiče in se nimam pravico vmešavati, toda kot nosečnica sem bolj občutljiva. Prosim povejte mi, kar naj naredim? V bistvu sem šla dol samo zaradi miru, vse ostalo morata sama počistiti med seboj, toda počasi se mi ta ženska res smili! Te stvari se dogajalo vsaj 1 krat na 2 meseca.

Res se ne bi rada vmešavala v družinske prepire, rada bi samo mir!!!!

Hvala za vsak nasvet.

lp

Spoštovana “jest”!

Kot si napisala, te je prepir med tastom in taščo močno vznemiril in kot je razbrati, si se tudi težko pomirila. V sporočilu si nanizala kaj nekaj stvari in prosila za nasvet.
Tast je alkoholik, in tako kot mnogi izmed njih, zaradi tega moteč. Njegovo obnašanje pa preseže vsako mejo, ko se z nasilnim ravnanjem znaša nad ženo.
To je v tebi povzročilo stres, ki te zdaj, ko si noseča, še posebno moti. Kaj lahko narediš?
Ena stvar je, da si zatiskaš oči in ušesa ter enkrat na mesec pač potrpiš. To je strategija, ki sta jo z možem do sedaj izbirala. Ti ne moreš več tako.

Miru ne boš imela, četudi ne boš slišala krikov in razbijanja. Ženska, ki je žrtev nasilnega moža, potrebuje pomoč, tako tudi sama čutiš. Nasilje ni stvar, ki bi lahko ostala za zaprtimi vrati in ni stvar, ki bi jo bilo dovoljeno preslišati. Kot najbližja soseda sta dolžna poklicati policijo. To ni vmešavanje, to je vajina dolžnost. Kar lahko naredita pa je še to, da jo usmerita k zdravniku in posredujeta kakšno številko, na kateri svetujejo ženskam, žrtvam nasilja. Objavljene so v dnevnem časopisju. Predlagam pa, da pokliče v Žensko svetovalnico na tel št. 434 72 61 (zdaj med počitnicami delajo v dopoldanskem času, sicer tudi popoldan). In kar brez slabe vesti, saj pomagate rešiti človeško življenje. Aktivno vlogo naj kar prevzame vaš mož, saj gre tudi za njegova starša. Sami pa se ne izpostavljajte preveč, saj veste, snaha je hitro vsega kriva. Naredite strateški načrt in pritisnite nanj. Naj gre danes tašča k zdravniku, ki bo zapisal poškodbe, ki jih je utrpela. To je tudi obremenilen dokaz. Ukrepajta počasi in premišljeno, da se ne spravi še na vaju. Vendar, ukrepajta!
Srečno in tudi tebi lep pozdrav.

New Report

Close