Najdi forum

KAM Z OTROCI MED POČITNICAMI

Imam tri otroke: 16,9 in 7 let. Bližajo se počitnice. Samih jih ne mroem pustiti doma, ker misllim, da otroci, prepuščeni sami sebi pravzaprav trpijo in se zatekajo v televizijo, računalnik, ipd. N astarše in sorodnike večinoma ne mroem račuanti, samam pa sem tudi odsotna vsaj do 15h.
Ima kdo kakšno uporabno idejo?

V Ljubljani in drugih večjih krajih po Sloveniji med počitnicami potekajo razne dejavnosti, ki jih izvajajo razne nevladne in vladne organizacije. To so tiste, ki imajo v svojem programu delo z otroci in mladoletniki.
O svojih dejavnostih oglasujejo po šolah in ustanovah, kamor prihajajo otroci (zdravstveni dom, knjižnica). Lahko pa se pozanimate kar pri nekaterih, kot so: PIONIRSKI DOM, CENTER ZA POMOČ MLADIM, DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE, PUM, razni MLADINSKI CENTRI, SKALA, MLADINSKO INFORMACIJSKO SREDIŠČE. Ponekod pa dejavnosti organizirajo kar v okviru ŠOLE.
Ti programi za nekaj ur dnevno otroke potegnejo iz “ulice”, hkrati pa se tam tudi nekaj naučijo. Na zgornjih naslovih boste dobili tudi več informacij.
Pa lepe počitnice!

Pravkar (9. 6. 0220) je izšla priloga Družine – Naša družina,
ki vsebuje seznam najrazličnejših počitniških ponudb za otroke in mlade. Kar nekaj izbire je! Hvala Bogu. Upam,da bo kaj primernega tudi za vaše otroke.
s.Damjana HMP

Otroci imajo nas starše zelo radi, ampak včasih se zelo radi malo spočijejo od naše družbe. Ni mi jasno kako lahko 16 in 9 let star otrok trpi, če je sam doma. Kaj jima še vedno delaš dnevni program, oziroma skrbiš za zapolnitev prostega časa? Kje pa je njuna kreativnost in tvoje zaupanje ?Druga stvar je sedemletnik, ampak saj ne bo sam, saj bodo trije. Počitnice zelo hitro minejo, vmes boš imela tudi dopust, potem so tu vikendi, ko ste vsi doma.Malo oddiha od raznih zanimih dejavnosti in šole jim mislim ne bo škodilo.

Poglej si stran http://www.sofiskek.org kjer imaš rešitev za otroke. Povej kakšna se ti zdi ponudba.

New Report

Close