Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Ekvador

Ekvador

Spostovani,

Junija potujemo z agencijo v Ekvador. Potovanje zajema poleg obiskov mest tudi obisk nacionalnih parkov in obisk predela Andov -planote.

Preden obiscemo Ambulanto za potnike na IVZ, nas zanima ali bomo morali jemati zdravila proti malariji in kaksna cepiva se priporoca.

Hvala za vas odgovor.
Ursa C.

Spoštovani,

za potovanje v Ekvador vam priporočam, da se zaščitite proti malariji s tabletami; Nevarnost okužbe s povzročiteljem malarije obstaja ob obali in izven mest do nadmorske višine 2000 m, na obeh straneh Andov. Možnost okužbe je zanemarljiva v mestih Quito, Cuenca, nekaterih centralnih, višje ležečih področjih, na otočju Galapagos.

Priporoča se tudi dobra zaščita pred piki insektov z repelenti, mrežami itd. Komarji in drugi insekti lahko prenašajo številne povzročitelje nalezljivih bolezni.

Potovalna driska je pogosta težava potnikov. Okužena je lahko hrana, zlasti pa voda. Tudi v večjih mestih voda ni primerna za pitje. Priporočamo uživanje hrane, ki je dobro toplotno obdelana, industrijsko pakiranih pijač. Izgobajte se hrane, ki jo prodajajo poulični prodajalci, pijač z ledenimi kockami, surovih, polsurovih živil itd.
Priporoča se cepljenje proti hepatitisu A (nalezljivi zlatenici, ki se prenaša s hrano, vodo in kontakti) in proti tifusu. Cepiti se potrebno vsaj 14 dni pred odhodom na endemično področje.

V primeru poškodbe s strani živali morate takoj poiskati zdravniško pomoč zaradi zaščite pred steklino s cepivom in imunoglobulinom.

Lep pozrav,
EVA

Najlepsa vam hvala za nasvete.

Ursa C.

New Report

Close