Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja zaščitne maske

zaščitne maske

Pozdravljeni!

Zanima me kje se lahko kupi zaščitne maske in ali so res učinkovite proti SARS-u.
Odhajam namreč službeno v tujino – ne sicer na ogroženo območje, pa bi jo vseeno kupila. Mogoče veste tudi koliko stanejo.

lp,

Ani

Spoštovani,

maske lahko kupite v Sanolaborju. Priporoča se maske s 95 do 99% filtracijo mikrobov. Najbolje, da povprašate, kje maske sploh imajo. Zaradi velikega povpraševanja nekaterih mask namreč nimajo na zalogi.
Koliko maske stanejo pa žal ne vem.

Za potovanje vam priporočam tudi uporabo robčkov z rakužilom

Lep pozdrav,
Eva

Mask je dovolj. Za ponudbo lahko pa pogledaš tudi na strani s spletnimi oglasi, kot so salomon in spletni oglasnik in napišeš zaščitne maske v iskalnik.

Je pa tako, da vsaka maska vsaj v dobršni meri zaščiti tiste v okolici tistega, ki masko nosi. Boljše zaščitne maske pa vsaj delno zaščitijo tudi tistega, ki masko uporablja. Seveda, če jo uporablja pravilno in menja po predpisanem intervalu.

Razkužilo pa je odvisno od namena uporabe. Splošno velja, da so uporabna razkužila z vsebnostjo 70% in več alkohola, saj zelo hitro poškodujejo virus (do 30s). Za razkuževanje površin pa se lahko uporabljajo tudi belila in nekatere druge snovi (tipični čas potreben za uničenje 15-30min).

New Report

Close