Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja tetanus

tetanus

Pozdravljeni!

Proti tetanusu sem bila zadnjič cepljena leta 1997. Zanima me kdaj na cepljenje ponovim.

Hvala in lep dan

Neža

Spoštovani,

če se ne poškodujemo, si odpornost proti tetanusu zagotovimo s cepljenjem z enim odmerkom na 10 let. Če si poškodujete kožo, je potrebno cepljenje že prej. Priporoča se cepljenje s kombiniranim cepivom proti davici in tetanusu.

Lep pozdrav,
Eva

Pozdravljeni

Pozabila sem ometniti da je bilo cepljenje leta 1997 tisto, ki je obvezno v srednji šoli (4.letnik). Ali 10- letna zaščita kljub temu velja ali bi se morala ponovno cepiti?

Pozdrav

Neža

Seveda, kot je napisala Eva. 10-letna zaščita velja.
Nina

Kam pa se lahko obrnemo za ponovno cepljenje? Meni je osebna zdravnica (delam v gradbeništvu) ob omembi, da se želim cepiti, dejala, da cepijo le ko pride do poškodbe in ne prej.
Hvala že vnaprej.

Tudi moji sestri je osebna zdravnica tako dejala- da oni cepljenje opravijo le če pride do poškodbe, drugače pa ne. Kako je sedaj s tem?

Pozdrav

Klea

Obnavljanje cepljenja proti tetanusu pri izbranem zdravniku spada v obvezni program, katerega plačnik je ZZZS. Kdaj se obvezno cepljenje izvede, je določeno v Republiškem programu imunoprofilakse in kemoprofilakse, ki je vsako leto znova objavljen v Uradnem listu. Imunizacijski program za leto 2002 je bil objavljen marca 2002, letošnji imunizacijski program pa na objavo še čaka. Iz veljavnega imunizacijskega programa tudi izhajajo Evine (in moje) navedbe o izvajanju cepljenja proti tetanusu (ali samo poživitveno ali pa po poškodbi).
Lep pozdrav!
Nina

New Report

Close