Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja brazilija

brazilija

Spoštovana gospa Pirnat!
Zanima me, katera cepljenja so obvezna oz. priporočljiva pred potovanjem v Brazilijo.
Hvala

Spoštovani!
V Braziliji obstaja veliko tveganje za rumeno mrzlico, saj je bolezen v deželi endemična. Največje tveganje obstaja na področju Amazonije; tveganje je veliko v ruralnih področjih Acre, Maranhao, Mato Grosso, Mato Grosso do sol, Para, Rondonia in Tocantine… Proti rumeni mrzlici se lahko cepimo na Inštititu za varovanje zdravja ali na Zavodu za zdravstveno varstvo v Kopru Cepiti se je potrebno vsaj 10 dni pred odhodom, cepljenje pa velja 10 let. To cepljenje je praktično obvezno.
V deželi je visoko endemičen hepatitis A, zato svetujem cepljenje. Bolezen se prenaša z okuženo vodo, hrano in blatom okužene osebe. Cepiti se je potrebno vsaj 14 dni pred odhodom.
V deželi celo leto na nadmorski višini pod 900 metrov nadmorske višine vlada veliko tveganje za malarijo. Ogrožena so vsa področja Acre, Amape, Rondonije, Roraime, Amazonije, Goiasa, Maranhae, mato Grosso, mato Grosso do sol, Para, … Zaradi zaščite pred malarijo vam svetujemo zaščito z zdravili – priporočena antimalarika sta Lariam ali doksiciklin.

Pozdrav!
Nina

Maja a greš v Brazilijo??? Kdaj??? pa kam??? Jaz grem tudi čez 3 tedne….piši kaj!!!! Mogoče greva celo skupaj:)))

New Report

Close