Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja Maroko s triletnikom

Maroko s triletnikom

Zanima me, kakšen nasvet bi dali nam, ki se v juniju in juliju s triletnim sinom odpravljamo na potovanje po Maroku.

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani,

priporočam vam, da (otroka in sebe) cepite proti hepatitisu A (t.i.nalezljivi zlatenici, ki se prenaša z okuženo vodo, hrano in kontakti). Cepiti se je potrebno vsaj 14 dni pred odhodom na okuženo področje. Z drugim odmerkom cepiva si zagotovite odpornost, ki traja vsaj 20 let.
Nevarnost okužbe s povzročiteljem malarije ni velika (bolj natančne podatke bi vam lahko dala v naši ambulanti), zaščita s tabletami verjetno ni potrebna. Svetujem pa, da uporabljate repelente -snovi, ki preprečujejo pike insektov in so primerni tudi za otroka; insekticide, ki delujejo v prostorih itd.
Med potjo uživajte samo “varno” hrano, t.j.hrano, ki je dobro toplotno obdelana in originalno, industrijsko pakirane pijače. Za primer driske v lekarni kupite prašek za nadomeščanje elektrolitov npr.Nelit in antibiotik, ki skrajša in omili potek driske. Za vas so primerni kinolonski antibiotiki, za otroka pa ne. Antibiotike naj vam predpiše izbrani zdravnik oz.pediater.
Med potjo naj ima otrok na voljo dovolj pijače, varujte ga pred sončnimi opeklinami in preveliko izpostavljenostjo vročini. Pri majhnih otrocih namreč lahko hitreje nastopi t.i.sončarica, glede na tip kože pa tudi opekline.

lep podzrav,
EVA

Najlepša hvala za nasvete. Zanima me še nakaj. Do pred kratkim naš malček ni imel nobenih težav z vožnjo v avtomobilu in slabostjo. No, ta vikend pa se je zgodilo. Res, da smo vozili po ovinkasti cesti, a smo tudi že prej, pa ni bilo nič. Glede na to, da bo na predvidenem potovanju kar veliko vožnje, mi prosim svetujte, kako se najlažje izognemo slabosti.
Lep pozdrav!

Spoštovani,

potovalna slabost ni nič nenavadnega pri otrocih, pojavi se lahko že pri dojenčkih.
Slabost lahko omilite s postanki med vožnjo, kvalitetno klima napravo v avtu. Otrok naj ne bo lačen in žejen med vožnjo, morda je bolje, da se izogiba klislih jedi pred daljšo vožnjo.
Če je slabost huda, se posvetujte z izbranim pediatrom, katere tablete proti slabosti vam priporoča za otroka. V lekarni so mi priporočili tablete Dramina v ustreznem odmerku za otroka.

Lep pozdrav,
EVA

New Report

Close