Najdi forum

Kolesa Giant

Kaj menite o kolesih Giant?

Samo ime firme ne pove veliko, če ne poveš modela. Pri Giantu imajo vrhunska kolesa za vrhunski denar in povprečna kolesa za povprečni denar.

Se opravičujem. Ogledano imam kolo Giant Cypress DX LDS. Kolo pa potrebujem za te namene: računam, da bom letos naredila kakih 3000 km, ker sem začela bolj zgodaj, lani sem naredila v sezoni 1750 km, večinoma se vozim v okolici Ljubljane – barje, pri Polhovem gradcu, Horjulu, torej po asfaltu. Moj namen oz. cilj je zgolj rekreacija in ne kaj več

Za take namene je to kar primerno kolo. Vendar je cena za ta rang opreme mogoče malo visoka. Če ti sicer ustreza položaj na kolesu, kupi (kakšen gotovinski popust verjetno lahko iztržiš).

poglej še nekaj cenovno podobnih modelov:

Kot sem že večkrat napisal, če ne potrebuješ vzmetenega kolesa (vožnje večinoma po asfaltu), zakaj bi kupovala takšna kolesa??????
Za enaki denar lahko dobiš kolo, ki ima ostalo bolj pomembno opremo višjega ranga.
Tisto vzmetenje je strav vržen denar, zaradi katerega dobiš slabšo opremo in dosti težje kolo.

Ja, hvala za vaša mnenja. Pregledala sem linke in ugotavljam, da spadajo vsa kolesa v približno enak cenovni rang, kot tip Gianta, ki ga imam ogledanega. V igri so pa še tipi, kot so Author Corsa (130.000) in Wheeler 4600 (134.000) in 3600 (103.000), na te cene pa dobim še 10% popusta.
Oprostite, da toliko sprašujem, sem pač tak tip, da se težko odločim, še za krilo, kaj šele za bicikel, ki je zame kar dolgoročnejša naložba.

namenoma sem ti dal linke to koles istega cenovnega ranga.

Sicer je tako, kot ti je napisal Kolesar1 – samo za asfalt ne rabiš vzmetenih vilic, ki ti prinašajo dodatno težo, zmanjšujejo izkoristek pri vožnji v klanec in zvišujejo ceno kolesa. Je pa danes težko dobiti treking kolo brez vzmetenih vilic.
Prav tako za asfalt ne potrebuješ grobih gum – veliko hitrejša si z gladkimi in ožjimi (za treking 28 ali 32 mm). Če se da, naj ti jih trgovec zamenja.

si že kaj kupila?

Ja, pozdravljen. Kupila sem si kar kolo Author corsa (treking izvedba), v primerjavi z mojim prejšnjim peresno lahek in gre kot namazan. Mislim, da ustreza mojim zahtevam. Vozila sem se tudi po makadamu, bolj utrjenem, bi rekla, pa gre tudi v redu. Bil pa je 117 tisočakov. Dolgo sem se odločala, sem pa sedaj zelo zadovoljna z njim in moram potrkati na les, da bo tako tudi v prihodnje. Za enkrat zelo zadovoljna in že pridno nabiram kilometre, tebi pa vseeno hvala za nasvete.

Ana napisal:

> Mislim, da ustreza mojim zahtevam.

> Za enkrat zelo zadovoljna in že pridno
> nabiram kilometre

to je najbolj pomembno!
kar tako naprej!

New Report

Close