Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Želodčna bakterija

Želodčna bakterija

Spoštovani!
Pri redni letni kontroli krvi je bila ugotovljena prisotnost protiteles na želodčno bakterijo. Z želodcem nimam nikoli nikakršnih težav in tudi sicer se dobro počutim in taki so bili tudi izvidi, razen te bakterije. Zdravnica pa mi je dala kombinacijo zdravil in sicer Fromilid 250, Ultop 20 in Elfloran 400, ki naj bi jih jemala na 12 ur vse tri. Na listkih, ki so priloženi zdravilom piše, da traja zdravljenje te bakterije 7 dni, kar mi je še kar logično, ker se večinoma antibiotiki uporabljajo sedem dni. Problem je v tem, ker sem jaz dobila teh zdravil za 8 tednov, pa nisem prepričana, da je to prav. V lekarni je farmacevtka rekla, da je ta količina veliko prevelika in nepotrebna. Ko sem potem vprašala svojo zdravnico, zakaj moram zdravila jemati osem tednov, je rekla, da jih je tudi ona in da je to v redu. Jaz pa tega ne verjamem, ker če bi bilo res tako, bi bila ta možnost omenjena tudi pri tabletah, pa govori samo o 7 dneh in nič več, sploh pa še nisem slišala, da bi kdo jemal antibiotike 8 tednov. Prosim za pravilna navodila, ker svoji zdravnici ne zaupam in ne bi rada imela več škode kot koristi od tega zdravljenja.

Spoštovani!

Načeloma se na daljavo ne vtikam v pravilnost odločitev drugih, ker vedno obstaja verjetnost, da ne poznam vseh okoliščin odločitev.

V primeru, da ne zaupate zdravnici imate pravico, da si izberete drugega osebnega zdravnika.

Kar se tiče zdravljenja imate popolnoma prav: prviloma se poje po 1 škatlo Fromilid 250 in Elfloran 400 tablet, medtem ko se Ultop 20 jemlje dlje časa – od tri do šest tednov, po potrebi (če ima bolnik težave dlje). Umestnost (upravičenost) zdravljenja brez znakov bolezni ali brez potrditve z gastroskopskim pregledom pa še ni popolnoma dokazana.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close