Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Izvid iz ultrazvoka

Izvid iz ultrazvoka

Prosim vas za obrazložitev izvida z ultrazvoka.
Pankreas je enakomerne parenhimske strukture in je morfološko v mejah normale.Jetra so izoehogena, primerne velikosti in brez fokalnih lezij.Jetrni robovi so gladki in normalnih kotov.Žolčnik je primerne velikosti in oblike, v njem ni konkrementov.
Desna ledvica meri vzdolžno 125mm, parenhimska plast je ohranjena, pielon je poudarjen, kaliksi pa ne.
Leva ledvica meri vzdolžno okoli 120mm, parenhimska plast je izoehogena in je primerne debeline, pielokalicealni sistem je poudarjen.
Vranica je UZ bp.
Velike abdominalne žile so primerne, retrperitonej je prost.
Mehur je dobro napolnjen, stena ni zadebeljena, po mikciji ostane precej rezidualnega urina. V mali medenici ni epatogenih formacij.
Uterus in adneksi so UZ bp. Nekaj tekočine v Douglasu, menses.

Mnenje: Poudarjen pielon desno?zastajanje urina.Vesikouretrlalni refluks??
Hvala za vaš odgovor.

Lea

Avtor: Janko Kersnik ()
Datum: 02-12-00 23:24

Spoštovani!

Nisem specialist rentgenolog in se na UZ ne spoznam najbolje. Iz prepisa izvida pa kaže, da gre za neko motnjo v področju iztoka iz desne ledvice. Kaj naj bi bil vzrok za to ni razvidno. Domnevam, da vas bodo naročili na kontrolni UZ čez kake pol leta, da bi videli ev. spremembe ali pa na intravenozno urografijo, ki pokaže izločanje tekočine skozi ledvice. Trenutno se na podlagi vašega izvida ne da postaviti jasne diagnoze, niti se ne da izjaviti, da je z vašim mehurjem in ledvicami vse v redu. Čas bo prinesel nekaj odgovorov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close