Najdi forum

Hujšanje in diete

Vsem, ki te strani prebirate, najprej lep pozdrav.

Tudi mene mučijo težave ki so povezane s kilogrami…. poizkusila sem že ogromno diet… preparatov… in temu podobno.. ampak vidnega uspeha še ni bilo. Naj povem da moram izgubiti 15 kg, kar pa ni mačji kašelj.
Trenutno imam voljo in po dolgem času želim nekaj narediti zase…..
zato naprošam vse, ki imate podobne izkušnje, da mi zaupate vaš recept. Kako obdržati voljo, kako se motivirati in predvsem kaj je najbolj priporočljivo.. vseke informacije bom zelo vesela.

Hvala!

Majn jej ali malo jej. Ne jej kruha, ne jej sladkarija, sladkorja… itd., itd.,itd… pusti čudežne diete in se izogibaj kuhinje, trgovin s hrano in restavracij… Lahkoi ti pametujem do onemoglosti, še vedno velja samo eno dejstvo, da očitno več poješ kot pokuriš…

Pozdravljena,

da bi ti lahko kako pomagala ti svetujem tole:
najprej si pozorno preberi knjigo Zdravo kombiniranje hrane – Jackie Habgood, kjer ti zelo lepo opise nov nacin prehranjevanja – KOMBINIRANJE HRANE.
Na zacetku se ti bo zdelo cudno jesti npr.salame, prsut, sir- brez kruha,
testenine samo z zelenjavo … a je vse to zelo enostavno, saj kruh lahko jes tudi sam.ù
Sama se tako prehranjujem (locim beljakovine od ogljikovih hidratov) in sem v prvih treh tednih izgubila 4 kg (vsaj kavbojke me ne vec tiscijo).

Veliko uspehov, javi ce ti je to pomagalo.
Lep pozdrav.
Bruna

Pa mi na kemijski ravni povej kako iz testenin izpravit ven beljakovine ki jih je tam ca. 10-30g. Dej te stvari za moje pojme ne delujejo.

Še vedno je najboljši recept zmernost, zdrava pravilna prehrana, veliko gibanja.

Lp Oliver

Ne biti lačna v tem je ključ uspeha. Tega pa še ni nihče izumil, kako lakotnike prepričati, da niso lačni. Čim manj se suči okoli hrane, ne peči peciva, ne pripravljaj pojedin. Najdi smisel življenja v čem drugem kot v dobri papici.

Nekje sem prebrala, da se da lakota potešiti s kodiranjem hrane. Ve kdo kaj o tem, ker se na forumu prehrana tudi ubadamo s tem kodiranjem, pa nikakor ne najdemo, kje o tem kaj piše.

LP
Sosi

Ojla,jaz ti absolutno priporocam spremembo metabolizma.Jaz sem s to dieto shujsala 18 kg v treh mesecih.tezo uspesno drzim.

jaz pa ti predlagam da ne uporabljaš jedilniko drugih.
sama veš kakšen je tvoj ciklus življenja kdaj imaš čas jest kaj ti paše in kaj ne. poanta hujšanja je v kaloričnem deficitu! se pravi manj pojej kot porabiš.

približno si izračunaj kalorično vrednot posameznega obroka in glej da boš pod 1500 kalorijami dnevno poskusi biti 3× na teden telesno aktivana in kot je že oliver povedal zmerna pri prehrani!

Jah tako je s testeninami… Graham testenine, oz. tiste, ki ne vsebujejo jajc so za moje pojme odličnega okusa in jih velikokrat naredim. Ker ne vsebujejo jajc, se tudi količina beljakovin v njih zmanjša.
Če jih še niste poskusili – dajte! Meni so veliko boljše od navadnih, belih.

Vem, imam podobne težave, ki jih do sedaj še imam voljo odpravljati. Resnično se je potrebno paziti pri hrani: STOP SLADKOR-POPOLNOMA, (tudi hruške in grozdje so presladki), čim manj kruha (če pa že pa samo dopoldan in to polnozrnatega s črno moko), nizkokalorične manj mastne rezličice – siri do 25% maščobe, neoluščen riž namesto krompirja, graham testenine pa PITI VELIIIIIIKO VODE (ali nekaj nesladkega in negaziranega – recimo nesladkan zeleni čaj). Fino je sesatviti si jedilnik in pa program aktivnosti, ki pa vbedno pašejo zraven prave prehrane. Potem pa veliko volje in samodiscipline. SREČNO!

Jaz bi pa svetovala to, da predvsem ne pretiravata.
Ne vem, koliko pomeni to, če si vnaprej zabičas: STOP SLADKO…stop ono, stop tretje. Potem prideš do tega, da se dan na dan ukvarjaš samo s hrano in ugotavljaš če je nekaj na tvoji stop listi ali ne. Začnite postopoma… ko se bodo kilogrami začeli izgubljati, bo motivacija prišla sama od sebe. Če pa začneš tako, da si kar vse po vrsti prepoveš, to privede samo do slabe volje, ker drugi lahko jedo vse, ti pa nič.
Ne vem no… tak način diete se meni zdi nesmiseln predvsem pa neučinkovit!
Je pa seveda dieta stvar posameznika.

Antonina, pusti svoj mail, da ti napišem oz. pošljem članke o neki dieti ki sem jo sama delala. Poznam žensko ki je v 10 dneh shujašala 7 kg in ni pridobila nazaj. Samo nočem tule reklame delat , lahko mi pišeš na
[email protected]
in ti opišem to 10 dnevno dieto (sicer ni poceni ampak je pa efekt in ne pridobiš kg ).

A lahko še ostali pišemo?

seveda je lahko izgubila 10 kg če jih je imela 150 ali več. je pa tudi odvisno kaj je izgubila. na neki net strani piše da enteden lahko piješ samo vodo pa neboš izgubil gram maščobe!!

mislim pa da je poanta hujšanja izguba maščobe ne mišic in kostne mase!

tudi sam sem shujšal toliko samo v daljšem časovnem obdobju cca 20-ih dneh z prehrano ki sem jo napisal že tukaj na forumu

Bruna! Sama imam doma knjigo Kombiniranje hrane in sem bila že na začetku navdušena! No, potem sem zanosila in se malo poredila. Zdaj sem si kupila še Jedilniki za zdravo kombiniranje in je še bolj SUPER, ker so notri recepti. Priporočam! Dva recepta sem že sprobala, začela pa bom od začetka s ta prvo knjigo.

hujšala je tako da je vnašala dovolj beljakovin in to v nekalorični obliki, kar je povzročilo da ni bila lačna istočasno pa se je koža okrepila – ni postala odvečna kot pri običajnem hujašanju in samo sadje ter še nek doddatek ki zelo razstruplja (oba z beljakovinskim dodatkom v obliki tablet pa povzročita da se izloča iz telesa ogromno vode……

Kresnička, seveda lahko pišeš.

Reni, s kakšne teže pa je štartala ta ženska, ki je v 10-ih dneh izgubila 7 kg? To je bistven podatek.

Nemogoče je izgubiti 7 kg maščobe v 10 dnevih. Mogoče je res imela 7 kg manj na tehtnici, kar pri neki ogromni teži tudi ni problem, saj je šlo za izpraznjenje glikogenskih rezerv in prebavil, predvsem pa za izgubo vode. Vsem, ki bi se radi rešili maščobnih obročkov, pa je najbrž cilj izguba maščobe!? Realna izguba MAŠČOBE je 0,5 kg na teden.

Ne nasedajte prosim temu, da se da z določenimi prehrambenimi dodatki kaj hitreje hujšati, kot s hrano, seveda s pravim izborom le-te. Vse, kar je potrebno, je ureditev prehranjevanja, vključiti gibanje, predvsem pa spoznavati posamezna živila in tako ugotoviti, kaj sploh vnos nekega živila v naše telo povzroči. In to je za povprečno osebo, ki želi shujšati (ne glede na količino kg) več kot dovolj. Ne samo, da bo izguba maščobe na tak način najkvalitetnejša, ob prehranjevanju, kjer se poglobiš vsaj v osnovne procese hujšanja, pridobiš tudi velilko znanja, ki ti koristi celo življenje. In nihče te ne bo več mogel “farbati”, da boš z enim napitkom ali tabletko hujšal kaj hitreje. V roke boš vzel embalažo, pogledal sestavo, se nasmehnil, mogoče pokomentiral nabito ceno in odšel na zrezek s solato.

Renata,

zasledila sem že, da ponujaš članke v zvezi z MAP. Če jih ne želiš objaviti tukaj gor, te prosim, da mi jih pošlješ na mail:

[email protected]

Hvala in LP,

Staša

Tudi jaz se strogo odpovedujem sladkim stvarem in belemu kruhu kakšna dva meseca, toda velikokrat se mi zgodi, da mi tako pade “cuker” v krvi, da sem vsa omotična in takrat si pomagam s tem, da pojem kakšno jabolko, pomarančo, madarino, grozdje….. Takoj se boljše počutim in tudi “volčje potrebe” po sladkem več ni. Mislim, da se sadju ni potrebno izogibati. Saj ga v velikih količina tako ne moreš pojesti, zaradi tisto malo cukra, ki ga dobiš s sadjem pa se tudi ne rediš.

Ne moreš kar nasplošno reči, da se od nečesar rediš ali ne… odvisno je od ČISTO VSEGA, kar poješ v določenem dnevu oz. v določenem obroku, KAJ poješ v določenem delu dneva, pa tudi aktivnost ima velk pomen. Dejavnikov je še in še…

Ko meni “pade cuker”, grem na pizzo ali sladoled, takrat se mi ne da matrati s sadjem 😉

LP

New Report

Close