Najdi forum

kolikokrat?

Trener mi je svetoval, da treniram za začetek pol manj kot mislim, da sem sposobna. Čutim, da imam dost energije v sebi(med treningom teka) zato ne vem zakaj bi trenirala manj kot čutim da lahko. Občutek imam da ne bom prišla nikamor. Spomladi ko se začnejo tekme, pa ne bom dovolj pripravljena…:( Kakšen je vaš nasvet?

Nikica,

Dobro bi bilo če mi zaupaš kaj treniraš, koliko imaš sicer treningov, koliko količinsko treniraš sedaj… in ali je trener imel kakšen poseben razlog za to, da ti je svetoval, da treniraš na 50%. Lahko, da si bila nekoliko pretrenirana, ali pa te le želi dobro spočiti preden začne z bolj intenzivnimi treningi. Normalno je, da športniki, ki trenirajo na tekmovalnem nivoju, v določenih krajših obdobjih trenirajo manj… kljub temu, da imajo dovolj energije za intenzivnejši trening. Kakorkoli že… težko, bi odgovoril ali ima trener prav ali ne, saj za to potrebujem podrobnejše informacije.

LP,
Goran

pozdravljeni
stara bom 24 let. visoka sem 160 cm in imam 78 kg. non stop sedim ali na faksu, ali pa v sobi..sicer imam rada hojo….
koliko kil imam preveč?
zaskrbljena

Nikica,

Težko je točno določiti, koliko bi bila tvoja idealna teža, odvisno od tega koliko že imaš mišične mase oz. odvečne maščobe. Glede na tvojo višini se mi zdi, da bi če bi tehtala manj kot 46kg bila presuha. Nekako med 46 in 51kg bi bila tvoja idealna teža po mojih estetskih merilih, odvisno pač od tega kako (ne)enakomerno je razporejena tvoja teža in kako težke so tvoje kosti.

Glede na tvojo višino, je obema jasno da imaš bistveno preveč kilogramov. To, da veliko sediš in, da ti faks vzame veliko časa ne more biti izgovor za tvojo previsoko telesno težo. Sedaj je zimski čas… in imaš ravno dovolj časa, da se ti z rednim in prizadevnim treningom in urejeno prehrano uspe znebiti večine odvečnih kilogramov, do poletja.

Veliko ljudi pravi, da nima časa hujšati… pa s tem lažejo sami sebi, kdor se ima čas zredit ima tudi čas shujšat. Glavo pokonci Nikica, tudi ti lahko spremeniš način svojega življenja.

LP,
Goran

New Report

Close