Najdi forum

hujšanje po 40 minutah vadbe

Pozdrav!
Zadnjič sem v eni knjigi zasledila navedek, da se “kurjenje” maščobe prične šele po 40 tih minutah vadbe. Jaz namreč 3x tedensko vozim kolo po 30 minut, 2x tedensko pa sem na fitnesu s tem da v prvih 40 minutah opravim 20 min steperja in 20 minut hitre hoje.
Ali je na tem kaj resnice??
Hvala za odgovor in vse pohvale vaši strokovnosti.

Sandra,

Ni res, da se kurjenje maščob prične ravno po 40 minutah… Dejstvo pa je, da so prvi vir energije zmeraj ogljikovi hidrati pohranjeni v obliki glikogena v naših mišicah. Več glikogena kot z treningom porabljamo… manj ga imamo, zato sočasno začnemo porabljati vedno več maščob, ki predstavlja naš drugi vir energije.

Maščobe dejansko porabljamo kmalu po pričetku vadbe… ampak je količina te maščobe zelo majhna… daj časa kot traja trening, večji je delež porabljene maščobe. Dobro trenirani športniki, zelo dobro izkoriščajo energijo, ki jim jo zagotavljajo maščobe… ter začnejo bistveno prej porabljati maščobe kot netrenirane osebe.

Vseeno si preberi še članek, ki sem ga objavil na svoji spletni strani: Miti in neresnice o odvečnih maščobah.

Če obiskuješ fitnes.. ti svetujem naslednje. Ogrevanje 10-25 min na kardio napravi po lastni izbiri, nato trening na trenažerjih oz. tudi s prostimi utežmi… za konec pa glavni del aerobnega treninga… tistih 40 minut, ki si jih doslej opravila na začetku.

Ne ustavi se pri vožnji 30 min s kolesom… postopoma povečuj čas treninga, kasneje pa prični spreminjati oz. dvigovati še intenzivnost treningov.

Preberi, tudi starejše odgovore o treningu zjutraj na tešče… več o teh stvareh pa najdeš na moji spletni strani.

LP,
Goran

Sandra

kot je napisal Goran, telo najprej poseze po glikogenu, zato je idealno vozit kolo zjutraj na tesce, takrat se porabljajo predvsem mascobe, se posebej ce prej popijes kavo ali kako drugace zauzijes kofein. Preden pa gres prakticirat kardio trening spijes se cimvec vode.
In gonis kolo med 30 min in 1 uro.

New Report

Close