Najdi forum

daljši pohod

Pozdravljeni,

Zanima me koliko kalorij se porabi pri pohodu Litija-Čatež. Dolžina pohoda je 22 km. Sam sem ga prehodu v 4 urah in pol.

Lep pozdrav!

Pohodnik,

Glede pohoda,… nemogoče je točno izračunati koliko kalorij si porabil na takšnem pohodu. Da se pa približno. Če bi vedel višinsko razliko na tej razliki, pa tvojo starost, višino in kilograme… potem bi se dalo približno izračunati porabo kalorij.

LP,
Goran

1 ura počasne hoje je cca. 300 kalorij, 1 ura teka cca 600. Sklepam da si hodo počasi…recimo da si se kar fajn zmučo :>…okrog 1300 kalorij.

Miki,

Približno bo držalo… če ima ta oseba okrog 90kg… če ima dosti manj ali dosti več… se temu primerno viša oz. manjša poraba kalorij.

LP,
Goran

Živjo!
Torej če sem šla na Krim, 800 m višinske razlike, gor sem hodila 2 uri 20 minut in dol 1 uro in 40 minut (skupno 4 ure), težka sem 75 kg sem porabila približno koliko?
LP Bojana

Bojana,

Kar sem pogrešal, je dolžina poti.. saj za povprečen izračun potrebujem dolžino poti in višinsko razliko, da lahko določin približen povprečen % vzpona, ko imam ta podatek potrebujem le še tvojo telesno težo in čas vzpona kar imam.

Ti bom kar napisal kako lahko sama izračunaš porabo kalorij.

(povprečen procent vzpona)/100 x ((povprečna hitrost hoje v (metrih/minuto)) x 1,8) +
((povprečna hitrost hoje v (metrih/minuto)) x 0,1) + 3,5 = skupni VO2

VO2 je poraba kisika, ki jo je treba pretvoriti v METS, tega pa nato pa v kalorije

VO2/3,5 = Z

izračun porabe kalorij za vzpon:

Z x (tvoja telesna teža v (kg)) / 60 = D

D x (čas vzpona v minutah) = K

K = količina porabljenih kalorij za tvoj vzpon

Lp,
Goran

New Report

Close