Najdi forum

Ali verjamete v učinkovitost abtronica(elektrostimulacija trebušnih mišic), ki je zadnje čase precej reklamiran po televiziji?Obljubljajo super rezultate, tistih nekaj minut vadbe z napravo bi naj imelo isti učinek kot 200 trebušnjakov.Koliko je resnice v tem?
Imam še eno vprašanje.Po običajnem treningu(treniram borilne veščine), se pravi po segrevanju(tek in streching) sledi glavni del treninga in sicer tehnika.Nato na koncu naredimo zapiranje knjige in nato še vaje za hrbtne mišice.Temu sledi vaja za relaksacijo.Zanima pa me naslednje:Ali je pametno, da po takšnem treningu, grem takoj na uteži,ali bi moral trening z utežmi popolnoma ločit od regularnega treninga?

Hvala!

Miha,

Abtronic… in obljubljeni rezultati se slišijo prelepo, da bi bili resnični. O tem sem precej temeljit odgovor enkrat že podal… uporabi iskalnik in našel boš ta odgovor.

Glede treninga z utežmi… če že, potem je trening z utežmi lahko po treningu tehnike. Še bolje je če ni isti dan… to ne pomeni, da ga ločiš od treninga borilnih veščin, le uskladiš ga z treningom tehnike. Boljše rezultate boš dosegel, če treniraš tehniko en dan, za moč in eksplozivnost (z utežmi) pa drug dan.

LP,
Goran

Ta stvar, čeprav je nisem preizkusil, ne more vredu delovat:) Če narediš v nekaj minutah 200 trebušnjakov je to čisto O.K. To zadostuje za skoraj cel trening trebušnih mišic v celem tednu. Če pa Abtronic npsiš skoz na sebi oz. ob vsaki priliki pa je to ZELO ZELO slabo. Mišiče bodo pod prisilo vedno aktivne in hitro bo prišlo do pretreniranosti. To je enako, kot če bi cel dan hodo po mestu, zvečer bi bil čist zmučen. Mišica rabi določen čas za regeneracijo, to pa je ponavadi 4-6 dni, odvisno od aktivnosti. Posebej pa trebušne mišiče, ki so aktivne pri praktično vseh naših gibih. Predlagam ti, da na to napravo pozabiš in se lotiš aerobne vadbe v smislu kolesarjenja, stepanja ali teka (v fitnesu ali v naravi).
Če boš pretreniran se tvoje mišice nebojo mogle normalno razvijat in se bo iz njih porabljala energija v obliki primanjkljaja beljakovin – mišic bo vedno manj.

New Report

Close