Najdi forum

Kateri šport?

Velika sem 163cm, tehtam pa 60kg. Rada bi shujšala. Ker ne morem shujšati samo z dieto (namreč prerada jem), skušam shujšati tudi s športom. Problem pa je v tem, da prej pridobim mišično maso kot pa znatno shujšam. Naredilo se mi je že naslednje:
-ko sem veliko kolesarila, sem pridobila veliko na obsegu zadnjice in nog(stegna-katastrofa!) in učinek hujšanja ni bil viden ampak ravno obratno
-ko sem igrala tenis, sem se pa zelo razširila v prsnem obroču
Na videz sem prej atletske postave, motijo me pa le nekaj odvečnih kg predvsem na stegnih(izraziti imam tudi meči).

S katerim športom naj se ukvarjam, koliko časa tedensko in kaj naj jem!

Hvala za odgovor!

Taja,

Res zanimiv problem, očitno spadaš med tiste redke ljudi, ki z leahkoto pridobivajo mišično maso. Če je tako, potem je nujno, da začneš paziti tudi pri hrani, predpostavljam da se ti s treningi malo poveča tudi apetit, zaradi tega še lažje pridobiš mišice.

Zate je res nujno da omejiš vnos količine kalorij, žal je najbrž tvoja usoda, da boš zmeraj lačna. Hrana, ki jo ješ ne sme biti preveč kuhana, naj bo v karseda naravnem stanju. Res se čimbolj izogibaj “junk foodu” in hitri hrani, sladkorju, živalskim maščobam in slani hrani.

Kar se treninga tiče, mislim da če boš omejila vnos kalorij… lahko izbereš marsikateri vzdržljivostni šport. Kondicijsko moraš biti sposobna trenirati dovolj dolgo, da porabiš čim več maščob. To boš dosegla postopoma. Saj vem, da se ti je kolo zamerilo, čeprav je v bistvu zelo primerno tudi v tvojem primeru, seveda če boš pazila na kalorije. Lahko pa treniraš karkoli drugega, ampak naj bo šport, kjer do izraza pride vzdržljivost. Vadba, ki jo izvajaš naj bo čimbolj dolgotrajna (neprekinjenih vsaj 60min dnevno) in pri zmerni intenzivnosti. Pomembno je da se pričeš znojiti, da ti je toplo… in da vzdržiš na tak način čim dlje časa.

LP,
Goran

New Report

Close