Najdi forum

velika sem 168 in mam 50 kil, vemdar v tem ni problem (ali pač?:).. rada bi namreč shujšala v trebuh in rit! delam trebušnjake, man jem, ful pijem.. rezultata nobenega 🙁
kaj nej??

VampireGirl,

Glede na to da imaš le 50kg, pa si visoka 168cm težko verjamem, da bi ti bilo treba kje kaj shujšati. Prepričan sem, da bi večina žensk bilo presrečnih ob tvoji teži.

Ne pravim, da te na postavi nič ne moti… verjamem, da se živciraš zaradi kakšnih malenkosti… tako kot večina ljudi. To pa ni razlog, da pretiravaš. Če imaš na trebuhu in zadnjici nekaj maščobe (ne vem koliko je itak ne more biti če maš 50kg). Tisto malo maščobe, se ne da znebiti kar tako, celo zdravo je imete nekaj maščobe. S stradanjem se ne boš znebila nikdar tiste maščobe, tako da bi bila pozneje s svojim videzom zadovoljna.

S stradanjem boš izgubila le mišično maso, pa nekaj malega maščobe. Zavedati se moraš, da bliže kot si neki idealni postavi ali telesni teži… težje je dosegati še boljše rezultate. Za kaj takega je potrebno načrtno delo, discipliniran in urejen jedilnik, trening… način življenja. Kar tako na silo se te reči ne dajo, niti kar z danes na jutri.

Siscer ne vem kako zgledaš, da bi lahko ocenil ali bi ti res bilo treba kje shujšati… ampak ne se tolko obremenjevat zaradi malenkosti. Če se misliš sama lotit začetega, je predpogoj da se čimbolj izobraziš o prehrani in treningu. Za začetek, je zelo dobro če prebereš članke, ki so objavljeni na moji spletni strani. Tam imaš tudi vaje za trebuh, noge in zadnjico… pa o prehrani piše marsikaj koristnega.

LP,
Goran

Tak kot je reko Goran; v tvojem primeru ko gre za aerobno vadbo pomeni prehrana 50%, vadba 30% in počitek 20% uspeha. Zato se loti (problema?) sistematsko. Naredi si prehranjevalni načrt z primernim energetskim vnosom za svoje potrebe in te razdeli na 5 dnevnih obrokov (8.00, 11.00 14.00 17.00, 20.00). Če ti ti termini ne ustrezajo lahko enega izpusiš, manj pa vsekakor ne bi bilo primerno. Naredi si plan vadbe (PON, TOR, ČET, PET). Začni s 15 minutami vadbe dnevno na eni aerobni napravi (kolo, steper) in ta čas vsak teden postopoma stopnjuj za 5 minut, dokler ne prideš na 60 minut. To bi se naj zgodilo čez 10 tednov in ob ustrezni prehrani uspeh ne more izostat. Vendar glede na tvoje mere v tem ne kaže pretiavat!

New Report

Close