Najdi forum

koliko kalorij pri seksu ?

Čeprav malce šaljiv naslov, me pa vendarle čisto zares zanima.
Ali so kakšne ocene o porabi kalorij pri posteljnih aktivnostih. Npr. za povprečje – menda okrog 30 minut. Nekje sem prebral, pa se ne spomnim več natančno, da naj bi šlo za okrog 200 kalorij. Če je temu tako, se mi zdi “izplen” kar dober – bolje to kot pa kakšna fitnes naprava. No ja, smo pa sicer različni…

Torej ali ima kdo podatke o porabi kalorij?

Mackon,

Tvoje vprašanje se mi zdi zanimivo, mislim da se je tako na pol v šali, na pol zarees to že marsikdo vprašal. Zdaj razmišljam ali naj bo moj odgovor tudi takšen… na pol neresen*smeh*

Mislim, da je možno z seksom porabiti precej kalorij.. seveda pa so tu med posameznimi pari lahko precej velika odstopanja. No pa vzemimo, da seks traja 30 minut kot si omenil. Odvisno od samega tempa seveda, ampak mislim da je tistih 200 kalorij precej realnih. Sem pa prepričan, da se da porabiti tudi več kalorij, npr. 300 v pol ure.

Če stvari zdaj obrnem malo na hec… in rečem, da če kdo s seksom želi shujšati. Potem je za to najboljši način seks zjutraj, ko še napol spiš… takrat je teoretično možno porabiti pri tem največ maščobnih kalorij. Po drugi strani pa študije kažejo, da je seks zjutraj po trajanju precej krajši od tistega čez dan ali zvečer(torej porabimo pri tem manj kalorij). sSliši se malce smešno… ampak, dejansko bi se dalo teoretično tudi s seksom shujšati. Vendar pa je tu ena druga dilema*smeh*… ne verjamem, da se ljudje zredijo ker premalo seksajo. Torej… če nekdo redno seksa, pa se je kljub temu zredi… ne verjamem, da mu bo uspelo shujšati na ta način.

LP,
Goran

Pozdrav

Morem rect,da sem enkrat po Tv zasledila eno oddajo,kjer je obilnejsa punca pripovedovala, da je menda shujsala s seksom 20 kg. Mislim,da je rekla v 2 mesecih…. res pa je,da baje skoraj nic ni jedla,ker sta bila z tipom vec ali manj v postelji. Tema tega pogovora ni bila “Hujsanje s seksom” ampak ljubezen, v bistvu je rekla,da sta se imela oz se imata s fantom tako rada,da sta kr skoz bila v postelji.

Mackon…ce si bolj med suhimi tega ne preizkusaj ;)))

lep pozdrav Barbi

New Report

Close