Najdi forum

Stara sem 21 let, tehtam 70 kg in visoka sem 165 cm.Kot že neštetokrat sem se zopet odločila za dieto, saj bi rada izgubila 10-15 kg.Moj problem so stegna, ki me motijo že od mojih otroških let, saj si nikoli nisem upala obleči krila nad koleni ali vsaj kratkih hlačk.Zanimivo je to, da je moja oblika postave enaka postavi moje matere, ki ima prav tako močna stegna.Maščoba se mi nabira okoli kolen ter v predelu vse nad koleni navzgor. Poskusila sem z Tae-bo-jem, fitnesom, stradanjem, a moji kilogrami so se zmanjšali max za 1-2 kg (ki sem jih v kratkem času pridobila zopet nazaj).Pred nakaj leti sem tehtala 62 kg.Takrat sem začela jemati tudi kontracepcijo Stediril M in ko sem se zredila mi je zdravnica zamenjala omenejo kontracepcijo s Cilestom vendar izboljšav s kilogrami ni.Povečanje teže povezujem s kontracepcijo, rada pa bi slišala tudi vaše mnenje. Prav tako me zanima moja ”dedna postava” predvsem glede stegen, ker drugod je postava dokaj skladna in primerna.Ogledala sem si tudi vaše vaje ki jih priporočate, vseeno pa bi vas rada prosila za kakšen nasvet, ki bi mi lahko pomagal zmanjšati obseg stegen (naj omenim da imam ”krajše” noge in potem je to še toliko bolj izraženo) saj sem zaradi tega že tako zagrenejena in se iz dneva v dan počutim bolj grozno. Kaj pravite na liposukcijo (kljub visoko-visoki ceni) in ali res ne obstaja še kakšen način? Sem popolnoma obupana in čutim, da počasi izgubljam samozavest zaradi videza.

Hvala za vaše odgovore in lep pozdrav.

ooo,

Imaš problem, s katerim se srečuje veliko žensk. Nesorazmerno razporejena teža in maščoba.

Napisala si da si poskušala s treningi, pa ni šlo kot bi želela. Nič nisi napisala v kolikšnem času si shujšala za tistih 1-2kg. Seveda je logično da si jih pridobila nazaj, ko si prenehala. Nisi napisala kako se prehranjuješ.

Vedeti moraš, da se je treba celotne zadeve lotiti zelo temeljito in načrtno. Če poskušaš na pol, ali pa sploh ne zares… potem ti ne bo uspelo.

Napiši mi več o tem kako ješ, kaj točno si počela da bi shujšala.

LP,
Goran

Pozdravljen Goran,
pravzaprav sem na sebi kar precej eksperimentirala saj je bila želja po spremembah velika,tako da sem se lotevala stradanja,razgibavanja,zdravih diet,…vsega možnega.Kadar sem se odločila za stradanje sem na dan pojedla le jabolko ali dva (čeprav ne namnoma tako malo,ampak le toliko mi je pasalo ker nisem ljubiteljica jabolk).Tako sem nadaljevala cel teden in morda več.Rezultati po več dnevnem stradanju so bili grozni: -0,85 kg.Tako da sem se odločila da s tem preneham.Poskusila sem tudi z dokaj rednimi in količinsko omejenimi obroki: 2-3 odvisno od priložnosti,kolikor mi je dovoljeval prosti čas.Rezultati: nobenih sprememb,redila se nisem,hujšala pa tudi ne.Ker mi tudi to ni bilo dovolj pa sem začela z enim obrokom ob 15-16 uri preživljati celotne dneve in tako je tudi sedaj.Res ne vem več kako in kaj.Ko sem se ukvarjala s Tae-bojem je bilo to 3 krat na teden po 1 uro intenzivne vadbe, fitnes pa tudi 2 krat po 1 uro.V tem času sem se prehranjevala 2 krat na dan ali celo 1 krat.Edini uspešni način ko sem shujšala 4-5 kg je bil,ko sem začela z jemanjem Xenicala,vendar sem dobila občutek da se je moje telo navadilo na t kapsule in potem se ni nikamor več nič premikalo. Resnično komaj čakam da boš pričel s skupinskim hujšanjem,ker če mi še to ne bo uspelo sem pa obupen primer.Kaj mi je storiti?Ali kako povezuješ kontracepcijo s tem?Kaj pa liposukcija?

Hvala že v naprej za vašo pomoč.

Svoje probleme s težo vsekakor ne smeš povezovati z jemanjem kontracepcijskih tablet. Tudi sama jih jemljem že nekaj časa-2,5let (a ne tistih kot ti, jaz jemljem Minulet), pa se mi teža v tem času ni povečala. Tudi na splošno kontracepcijske tablete (ne glede na vrsto) ne vplivajo veliko na težo, kvečjemu za dva ali tri kilograme. Ne vem zakaj ti tega ni razložila že tvoja zdravnica. Omenila si tudi, da se ti je teža povečala v parih letih. Si pri tem upoštevala, da si v teh nekaj letih tudi zrasla in da je bilo povečanje teže tudi “normalno”. Poleg tega nisi povedala s čim in kako si se prehranjevala oz. se prehranjuješ.
Kar se tiče vadbe, moraš najti vadbo, ki ustreza tebi in tvojemu telesu. Ne hodi na vadbo zgolj zato, da izgubiš odvečene kilograme, temveč zato ker v vadbi tudi uživaš. Tako se ti telovadba ne bo zdela mučna in boš lažje vztrajala.
Vedeti pa moraš tudi, da se je težko znebiti odvečnih kil, ki so se nabirala v parih letih, zato rezultati ne bodo opazni že v 1 ali 2 mesecih, ampak šele po večih mesecih.
Poleg vsega tega pa se moraš pravilno prehranjevati-čim manj sladkarij in mastnih jedi. TO je zelo pomemben del. Seveda pri tem stradanje nikakor ni priporočljivo. Če se boš stradala, boš dosegla samo to, da boš na hitro zmanjšala telesno težo, nato pa ko boš začela normalno jesti, se boš v precej hitrejšem času zredila nazaj za še več kot si izgubila.
Če te zanima še kaj mi lahko pišeš na moj email.

Neja,

Zelo lepo povedano.

LP,
Goran

ooo,

Hja poskusila že vse mogoče, v večini primerov same napačne in zdravju škodljive načine da bi shujšala. Zakaj ti danes kljub majhni količini hrane ne uspe več shujšat je lahko več vzrokov. Lahko so to kakšne hormonske težave za katere ne veš, ampak mislim da je prej nekaj drugega.

Zaradi pogostega stradanja si izgubila veliko dragocene mišične mase, ki so glavni porabnik kalorij v telesu. To pomeni, da sedaj že zelo majhna količina hrane zadostuje, da “nahrani” tisto malo mišic, ki jih je preostalo v telesu. Iz tega klobčiča se, da izmotati le tako… da pričneš s treningom. Pridobiti moraš nazaj nekaj mišične mase s katero boš hitreje porabljala kalorije, tudi kadar miruješ. Ko si obiskovala Tae-Bo… lahko da si dobila nekaj mišic, pa nekaj maščobe porabila in zato je tehnica zaznala manjšo spremembo teže, kot se je v resnici zgodila.

Ne meri uspešnost hujšanja le z tehnico, temveč obvezno še z telesnimi obsegi (zg.del roke, prsi, trebuh, boki, zg. in spodnji del noge, itd.). Škoda, da tega nisi naredila, pred obiskom Tae-Bo aerobike… in takrat, ko je tehnica pokazala slab kilogram manj.

Glede na to kako se prehranjuješ se mi zdi nujno, da prebereš članek, na moji spletni strani z naslovom:” Kako sem poizkusil shujšati 1. in 2.del” Gre za resnično zgodbo.

LP,
Goran

New Report

Close