Najdi forum

sobno kolo

Zivjo!

Poleg ‘hudih sportnikov’ na tej strani smo tudi malo manj aktivni clani 🙂 Jaz dvakrat na teden igram badminton, vcasih squash, mal Smarne gore, potem je pa ze bolj konec. Prisla sem na idejo sobnega kolesa oz. napravico za tek. Na kaj je potrebno biti pozoren pri izboru, kajti cene se mocno razlikujejo? Kaj priporocas in pa kaj se bolje ‘obnese’? A se s temi napravami res da kaj narediti al je to bolj mesanje megle?!

Pa se nekaj. Bolj za mnenje… S svojo tezo nimam tezav, nastane pa vedno na potovanju. Kljub temu, da jem manj ali enako kot doma z vec gibanja se uspem vedno kar lepo zrediti (cca 3kg). Doma jem skoraj tocno ob uri: 8h zajtrk, 15h kosilo, pa zvecer se kaj malega, skozi ves dan pa pijem koprivin, sentjanzev, metin … nesladkan caj. Zanima me ali je mozno tudi to da ‘podrem bioritem’ ali zaradi spremembe hrane, ali ker sem bolj sproscena…. Seveda te kilce ostajajo, manj pa ze skoraj ne znam jesti 🙂

Hvala za odgovor!

Gerit,

Sobno kolo je precej bolj poceni kot tekalna steza… kar seveda ne igra vloge tistim, ki jim finance niso problem. Res je da se cene sobnih koles zelo razlikujejo. Glede na to da sem včasih treniral kolesarjenje na tekmovalni ravni, sem morda pri nakupu koles… četudi sobnih… bolj zahteven, kot večina. Na to gledam tako… če misliš resno in redno uporabljat sobno kolo potem raje kupi malo dražji model, tisti boljši se začnejo nekako pri 70.000 SIT in navzgor. Cenejši modeli, ponavadi ponujajo cel kup nekih gumbok, z funkcijami ki prikazujejo kaj vem kaj vse… Vedi da je tisti mali računalnik, na kolesu najlažje narediti in je najmanjši strošek. Kolo je drago zaradi kvalitete izdelave ogrodja in mehanizma, ker je tiho in udobno, stabilno. Tisti merilci pri poceni modelih so dokaj nenatančni.

V bistvu sama najbolje veš koliko so tvoje finančne zmožnosti.

Kar pa kolo mora imeti je meritev srčnega utripa, po možnosti s Polarjevim trakom.
Če je namen nakupa kolo predvsem regulacija telesne teže… je dovolj če kolo prikazuje, čas vožnje, porabo kalorij in utrip, morda še prevoženo razdaljo. Vse kar je več od tega te najverjetneje sploh ne bo zanimalo. Nekatera kolesa imajo celo vnešene že določene vadbene programe, omogočajo pa programiranje lastnih… vendar to že zahteva določeno predznanje od uporabnika.

Sem mnenja, da je sobno kolo za regulacijo telesne teže zelo dobra in učinkovita naprava… seveda ob redni in dovolj pogosti uporabi. To pomeni zjutraj na tešče 20-30 min na kolo pri zmernem tempu, nato pa prhanje in zajtrk. To naredi vsak delovni dan, pa še kak dan popoldan… ob tem seveda popaziš na prehrano, in narediš še kakšne krepilne vaje za telo… pa kmalu nimaš več težav z odvečno težo. Višje kot imaš zastavljene cilje, bolj je za to treba delati… ampak sobno kolo je lahko pri tem tvoj nepogrešljiv pripomoček.

LP,
Goran

New Report

Close