Najdi forum

poškodba

. Goran, hvala za vse nasvete, ki nam jim pridno podajaš. Prosim za nasvet. Imam poškodovano ramo, ki me boli že ob spremembi vremena, če pa tečem ali grem na kolo in v hribe, je pa še slabše. Kako naj si okrepim ramenski obroč, da ne bo še slabše. Vzrok je bila odbojka in izguba mišične mase po hujšanju (10 kg dol). Malo me mineva telovadba zaradi teh bolečin, zato težo vzdržujem bolj s prehrano. (Imam 52 kg in 162 cm.). Večino teže imam v prsih in v nogah, okrog trebuha pa bogih 62 cm. Imam tudi dokaj široke boke. Izgledam kot kakšna “bodibilderka”, kar pa meni ni všeč. (Drugače me take osebe ne motijo, zato mi ne zameri). Ne moram obleči nobene obleke ali ozkih hlač, ker imam prsa in mišičaste noge(ki imajo še vedno kakšno “črtico” in celulitek) potem še bolj povdarjene, pa tudi majhna višina ni ravno prednost.
Torej, kako naj ob enaki teži preoblikujem “sporne” dele? PS:Denarja imam premalo za fitnes, aerobiko ali zimski bazen
Hvala za odgovor.

Ines,

Glede ramena, bi ti sedaj težko takole brez kakšne slike opisal kako to psokusiti rehabilitirati. V naslednji številki revije Men’s Health bom objavil članek o osmih tipičnih poškodbah in kako si lahko pomaga vsak sam. Če tiste vaje ne bodo pomagale pa priporočam obisk pri zdravniku… morda ne bi bilo slabo če to že sedaj storiš.

Glede na to da celo vreme vpliva na boleče mesto, gre morda za kakšno straejšo poškodbo, ki je nikdar nisi popolnoma pozdravila zaradi stalnih treningov… sedaj, ko si pa izgubila nekaj mišične mase… se ti je to pojavilo v bolj resni obliki.

Poskusiš lahko s kakšnimi mazili za masažo, ki hladijo boleče mesto in pospešijo z cirkulacijo regeneracijo bolečega mesta. Poskusiš lahko tdi z terapijo… toplo/hladno… najprej segreješ z kakšniv vročim obkladkom boleče mesto, nato ga ohladiš z ledom… to ponoviš nekajkrat. Vseeno pa nisem zdravnik… vem sicer nekaj trikov, kako se določene poškodbe rehabilitirajo, vendar je to težko razlagati preko sporočila… pa še malo več bi moral vedeti o poškodbi… zakaj je do nje prišlo ipd.

Glede tega da imaš malo neenakomerno razporejeno težo… včasih se pri ženskah zato ker zelo pijejo zelo malo vode… zadržuje velika količina vode prav v spodnjem delu telesa, torej nogah in zadnjici. Poskusiš lahko z pitjem večje količine vode, članek o hidraciji lahko najdeš na moji spletni strani.

Kar se pa treninga tiče… pa je tek dober… vendar naj ne bo po trdi podlagi (asfalt), temveč če je le možno… naj bo to po mehkejšem terenu… trava, gozd… Raje kot v hrib teči po ravnih terenih, tempo ni treba da je hiter… naj pa bo čim daljši tek.

Tudi kolo je ok, ampak ne v hrib… po ravnih predelih. Aerobni trening mora trajati vsaj 45min… kasneje pa tudi več.

Glede oblačenja, pa lahko sedaj po novem povprašaš za nasvet kolegico Katjo Fašink, na novem forumu Lepota in Zdravje.

LP,
Goran

New Report

Close