Najdi forum

Motivacija

Zivjo,
zdi se mi, da se ze celo zivljenje ubadam z dietami. Vsako jutro začnem znova, pa ne zdržim cel dan in ko se pregresim malo, mi je ze cisto vseeno, ali pa zdržim 14 dne, potem se mi pa zdi, da moram vse poskusiti.
Rada bi zgubila 8 kg, pocasi; obicajno se drzim tega, da jem 5x na dan, ne izogibam se dolocenim vrstam hrane, ker vem, da moramo jesti raznoliko. Potebujem samo spodbudo, da bi vztrajala in spodbudo, da se bi bolj redno rekreirala: obcasno tecem, vendar ko mi pade motivacija, se ne spravim nikamor.Najtezje je pa zvecer, ko se vsi utrujeni in lacni vrnemo domov?
Kako se motivirate vi? Fajn bi bilo. ce bi obstajal kaksen klub, kjer bi se lahko o tem pogovarjali in se medsebojno spodbujali!

Andreja,

Odprla si zelo zanimivo temo za pogovor. Zamisel o klubu.. hmmm… mogoče pa res ne bi bilo slabo, če bi kaj takšnega obstajalo.

Kako se motiviram jaz… če ti povem čisto osebno izkušnjo. Vodenje dnevnika o rezultatih treninga se mi zdi nepogrešljiv pripomoček k motivaciji. Odvisno kolko si kot človek disciplinirana… ampak meni zapisovanje dosežkov posameznega treninga zelo pomaga, da se motiviram k še boljšemu rezultatu.

Pomembno je sledeče:
1. Razmisli kaj je tvoj dolgoročen cilj… npr. čez 1 leto.
2. določi vmesne cilje… vsake 3 mesece, ali pa kaj je cilj vsak mesec. Treba je najti nekakšne manjše vmesne stopnje, ki se jih da uresničiti.
3. Naredi načrt treninga in prehrane, za neko obdobje. npr. 14 dni, to so tvoje naloge, ki jih moraš potem izpolniti.
4. Preden greš na trening, preveri kakšen rezultat si dosegla nazadnje, poskusi ga izboljšati.
5. Zelo dobra motivacija mi je testiranje. Postavim si dan… začetek vsakega četrtega tedna je novo testiranje (Tehtanje, meritev obsegov, procent maščobe, kondicijski test, test moči). V bistvu tekmujem sam s sabo, vem kateri dan v mesecu bom izvedel ali sem boljši, sem slabši od rezultatov, prejšnjih testiranj… kmalu torej nastopi tisti trenutek resnice, ki bom izvedel ali sem se trudil dovolj, ali sem treniral pravilno.

Kadar je motivacija slaba, pogledaš malo rezultate za nazaj, pa vidiš kolikšen napredek je dosežen, do današnjega dne. To zmeraj vsaj malo pomaga.

Tu je variant veliko, sam imam kar nek sistem, ki ustreza meni.

Ravno danes bom objavil članek, kaj je treba vedeti preden začenjaš s treningom, pa ti ga priporočam… saj veš… na moji spletni strani..

LP,
Goran

Andreja!
Tudi jaz sem bila ena takih, ki jo moras poriniti, da pade. Ce pa se ze sama prisilim v kaksno akcijo, mi kmalu postane dolgcas, in neham. Zdaj pa sem nasla pravo stvar: taerobika. Ce hoces, si na strani http://www.taerobika.com malo oglej in pridi na poskusno (zastonj) uro. Dobra muzka, efektivne vaje, vsakic drugacne, strokovna vaditeljica, nic dolgcasa…Pridi!

Andreja,
vzemi knjigo Dale Carnegie: Kako premagaš zaskrbljenost in začneš živeti;
preberi 26 besed Tomasa Caryla na žačetku in svet bo postal lepši…

New Report

Close