Najdi forum

Pohvala še enkrat Goranu za marljivost in dobre nasvete. Enkrat si mi že dobro odgovoril zaradi telovadbe, ker si želim shujšati še cca. 10 kg v spodnji del telesa. Upoštevam tudi tvoj nasvet in vsako jutro na tešče kolesarim na sobnem kolesu okrog 20min (več nimam časa), popoldan oz. zvečer pa še enkrat okrog 40 min., kadar je vreme lepo, pa tečem. V 14 dneh sem shujšala 2kg, muči pa me ena stvar. Opažam, da se mi izguba pozna tudi na prsih, tega pa nočem, ker potem zgleda tako, kot bi imela preveliko kožo. Kakšne vaje se da delat za prsi, da ne bi shujšala tukaj, ampak bi predel samo okrepila. Jaz delam vsak večer 30 sklec, pa ne vem, če kaj pomaga. A poznaš kaj bolj učinkovitega?
Hvala ti za odgovor, vem, da si nekaj o tem že pisal, toda nič bolj natančnega.
LP Andreja

Andreja,

Tega se ne da preprečit… kadar hujšaš izgubljaš tudi v prsi, ker večinoma se prsi sestojijo iz maščobe. Seveda pa vaje za krepitev prsi so smiselne, saj vseeno prsi malo učvrstijo, koža je bolj napeta, tako… da nekaj se vseeno da naredit, ampak čudežev ni pričakovati.

Sklece so zelo v redu, ampak ne vem kako jih delaš… ker to se da početi tudi zelo narobe. Poskusi z skleci, pri katerih se opreš na kakšno ograjo, drevo ali kaj podobnega. Sliko za to lahko pogledaš na moji spletni strani, preglej slike iz članka Kako začeti s hujšanjem… tam imaš sklece z oporo. Jaz se opiram na drevo, ti se pa lahko na kaj drugega. Sploh pa ti ni treba šteti sklec… raje delaj na čas. Torej delaj 3x2min…. vmes pa počivaj za minuto. Ko ti bo to postalo prelahko, pa se opri na nižjo oporo, saj boš s tem povečala intenzivnost.

Drugače pa so še vaje, ki so dobre za prsi.. žal jih še nimam poslikanih in objavljenih na moji spletni strani, zato je malo težje to opisat. Vseeno, pa so nekako osnovna vaja sklece. Lahko jih delaš tudi na tleh… tisto žensko varianto, ki je malo lažja…

LP,
Goran

New Report

Close