Najdi forum

Mogoče ta tema ni ravno pravšnja za to rubriko, pa vseeno vas sprašujem, če veste kaj je to pojav pretreniranosti pri športu?Nekega dne, ko sem se zelo zredil sem se odločil, da bom shujšal.Vpisal sem se v fitnes.Tam sem treniral tri do štirikrat tedensko.Spoznal sem, da s fitnesom ne moreš učinkovito shujšati, ker sem postal samo “nabit”.Po letu dni treninga, pa sem začutil, da mi forma upada, začutil sem naveličanost do treninga, lotevati so se me začele nekakšne depresije.
Tamkajšnja lastnica fitnesa mi je povedala, da gre najbrž za pojav pretreniranosti.Vendar tudi ona ni mogla tega stoprocentno potrditi, ker pač ni strokovnjak in samo vodi fitnes.Mogoče vi veste kaj je to pojav pretreniranosti, kdaj pride do tega pojava, kako se lahko temu izognemo in kako dolgo traja ta pojav, da lahko športnik da spet maksimum od sebe?

Rok,

Da s fitnesom ne moreš učinkovito shujšati absolutno ne drži. To si napisal malo preveč samozavestno, po eni strani sprašuješ lastnico fitnesa, ki praviš da ni strokovnjak… za nasvete kaj je pretreniranost… po drugi strani pa sam daješ izjave, kaj se s treningom da in kaj ne.

Žal je realnost takšna, da večina ljudi ne zna trenirati, večina fitnes centrov pa nima dobrih trenerjev… ni je športnika v svetu, ki ne hodi na fitnes za izboljšanje svojih športnih dosežkov, in ni ga bolj primernega kraja za hujšanje kot je fitnes… oz. ne bolj primernega… fitnes je kraj, kjer imaš vse kar potrebuješ na enem mestu.

Če nisi uspel shušati v fitnes centru, je verjento najbolj kriv neučinkovit in neprimeren trening, ki ni bil načrtovan tako, da bi lahko shujšal. Si pač treniral tako, da si dosegel rezultat, ki ga nisi želel…

Pretreniranost v športu seveda obstaja in je celo več stopenj pretreniranosti. V tvojem primeru nobena vrsta pretreniranosti ne pride v poštev… saj si treniral le 3-4x tedensko, nemogoče se je pretrenirati z tako malim številom treningov na teden. Vzrok za izgubo tvoje motivacije je zagotvo kaj druga.

Saj nedoseganje želenih rezultatov, to lahko takoj rezultira z padcem motivacije in neko blago vrste depresije. Vseeno pa tudi to ni gotovo v tvojem primeru zato te prosim, da mi malo podrobneje opišeš tvoj način treninga in prehranjevanja… potem bom precej lažje našel odogovor na tvoje vprašanje.

LP,
Goran

New Report

Close