Najdi forum

strategija hujšanja

Pozdravljeni!
Ta spletna stran nudi sicer res precejšno pomoč osebam s težavami s težo.Pa veseeno me zanima ali ima kdo kakšen nasvet za hitro izgubo teže.Vem, da to ni priporočljivo,vendar mi dosedaj ni uspelo shujšati tudi v dolgoročnem vidiku. Pred enim letom sem imela približno 8 kg manj kot sedaj in sem bila zelo suha.Sama bi se počutila veliko bolje,če bi shujšala približno 5 kg,čeprav zdaj nisem debela.Nekateri prijatelji me prepričujejo,da sem vredu takšna kot sem.Problem je,da nimam določene strategije za hujšanje.Lahko sicer 2 ali 3 dni malo jem, ampak se mi vse dvojno povrne po enem dnevu pretiranega uživanja hrane.Imam dneve,ko se počutim vredu, potem pa vidim nekatere suhe punce in si želim,da bi imela tudi jaz tako postavo.
Ali mi lahko kako svetujete s katero strategijo hujšanja naj se lotim izgube teže?

Ana,

Daj ti meni povej kolko si visoka, pa težka… boš. Pa bova potem dalje debatirala kako in kaj.

Zakaj se ti pa teža tako hitro povrne po dieti… nemogoče je da se ti ne bi kadar hujšaš na hiter način, zmeraj se ti bo povrnila. Edini način, da se ti ne bi je da ostaneš celo življenje na strogi dieti… kar pa ni zdravo, in tudi ni normalno.

Ti imaš napačne prehrambene navade in verjetno se verjetno premalo gibaš. Povej malo več kaj si poskusila, oz. ali kaj treniraš?

LP,
Goran

Ja visoka sem 163 cm in tehtam okoli 50 kg, s tem da mi teža niha od okoli 48 do 52 kg. Trenirala sem eno leto Taebo, Tri leta balet, veliko sem se še s plesom ukvarjala, eno leto karateja,…sedaj bi rada imela redno vadbo (čeprav se mi ne da!)aerobiko pomešano s step-aerobiko, tae-bojem, latino-aerobiko,…vse to pomešano na teden in vse pod istim vodstvom. Pri moji vadbi me moti le to da hitro postanem zelo rdeča v obraz, čeprav se počutim še povsem zmožno za nadaljno rekreacijo. Pa še nekaj: zakaj s cigareti shujšaš? ali ti samo odvzamejo željo po hrani, ali kako topijo maščobe?
hvala za odgovore :)Ana je pisal/pisala:
>
> Pozdravljeni!
> Ta spletna stran nudi sicer res precejšno pomoč osebam s
> težavami s težo.Pa veseeno me zanima ali ima kdo kakšen
> nasvet za hitro izgubo teže.Vem, da to ni
> priporočljivo,vendar mi dosedaj ni uspelo shujšati tudi v
> dolgoročnem vidiku. Pred enim letom sem imela približno 8 kg
> manj kot sedaj in sem bila zelo suha.Sama bi se počutila
> veliko bolje,če bi shujšala približno 5 kg,čeprav zdaj nisem
> debela.Nekateri prijatelji me prepričujejo,da sem vredu
> takšna kot sem.Problem je,da nimam določene strategije za
> hujšanje.Lahko sicer 2 ali 3 dni malo jem, ampak se mi vse
> dvojno povrne po enem dnevu pretiranega uživanja hrane.Imam
> dneve,ko se počutim vredu, potem pa vidim nekatere suhe punce
> in si želim,da bi imela tudi jaz tako postavo.
> Ali mi lahko kako svetujete s katero strategijo hujšanja naj
> se lotim izgube teže?

Ana,

Zal ti nisem utegnil odgovoriti prej. Danes sem odgovarja celo goro sporocil za nazaj.

To ce postaneš hitro rdeca v obraz, ni nujno da je zato ker nimas kondicije. Nekateri so pač takšni, eno stranko ki jo treniram… ta je ze po 5minutah precej rdeča v lica… pa sploh ni še utrujena. Včasih so za kaj takega krivi naši geni, res pa je da znam biti rdeč v obraz tudi jaz kadar treniram zelo intenzivno. to je v tem primeru predvsem posledica anaerobnega treninga.

Cigareti… ja v bistvu nikotin v določeni meri pri nekaterih ljudeh vpliva na apetit, v glavnem pa mislim, da je to zaradi psiholoških razlogov. Večina se zredi, ker s hrano dobi takojšnjo potešitev oz. zadovoljitev, ali celo nadomestilo za nekaj kar v tistme trenutku potrebujejo, pogrešajo… podobno potešitev predstavlja nekaterim cigaret. Kajenje lahko ljudi ravno toliko zamoti, da v trenutku kajenja pozabijo na lakoto.

napad lakote ponavadi ne traja dlje kot 15-20 minut… ne želim, pa s tem reči… da je kajenje dober način za hujšanje… ker to ni res. Poskusil sem le tudi iz psihološkega vidika odgovoriti na vaše vprašanje.

Strategija hujšanja:

Pojdi na mojo spletno stran, pa si preberi članek Kaj je dobro vedeti preden začnete s treningom?… tam imaš en del, ki je namenjen Razlogu za trening, to bi ti lahko bilo zanimivo. Dobro je če si prebereš čimveč stvari na temo hujšanje… tako lahko dojameš realno stanje… bolje razumeš proti čemu se boriš in kaj lahko realno pričakuješ.

Strategija mora biti naravnan tako, da postopoma in v večih (dovolj majhnih korakih) spremeniš način življenja… v bolj zdravo. Da se redno rekreairaš, paziš bolj na prehrano, ter se držiš vseh pravil pomembnih za zdravo hujšanje.

Kako jesti, kako trenirati… o tem sem že veliko napisal… pa malo poglej še te odgovore.

LP,
Goran

New Report

Close