Najdi forum

Hujšanje in glavobol

Pozdravljeni
Pred kratkim sem se odločila za hujšanje. Ne po kakšni posebni dieti, ampak enostavno manj jem, zraven pa sem se popolnoma odpovedala vsem sladkarijam, čipsom in podobnim. Sklenila sem, da bom jedla kosilo normalno, zajtrk in večerjo pa zmanjšala, vmes pa po potrebi kakšno malico. Iz prejšnjih diet dobro vem, da se stradanje zame ne obnese, zato sem pač toliko prilagodila način prehranjevanja, da nisem lačna, hkrati pa pojem manj kot prej. Pijem tudi veliko tekočine, največ vodo. Zanima pa me, zakaj se je v prvih nekaj dneh diete pojavil precej hud glavobol in slabo telesno počutje? Mislim, da ne delam nič narobe, morda je bilo telo tako navajeno na sladkarije, zdaj, ko je to mimo, se namreč telesno počutim veliko bolje kot pred dieto. Kilogrami tudi brez lakote kar lepo kopnijo.
Hkrati pa me zanima še, ali je dobro jemati vitaminske tablete npr. Ca+C, ker sem alergična na mlečne proizvode, hkrati pa zaradi občutjivega želodca tudi ne morem jesti skoraj nobenega svežega sadja? Ali je suho sadje primerno za dieto?
Najlepša hvala za odgovor!

Simona,

Se ti opravičujem, da sem nekako spregledal tvoje vprašanje… in ti odgovarjam šele danes. Upam, da mi ne zameriš preveč.

Glede hrane je pa tako… aboslutno je v redu, to da si se odpovedala sladkarijam, pa čipsu, itd… ker to so najverjetneje bili tisti največji krivci za tvoje odvečne kilograme.

Stradanje se dolgoročno res nikdar ne obnese in ni zdravo. Dokler ti uspeva brez nekakšnih posebnih težav hujšati, nadaljuj kot to počneš sedaj. Vseeno lahko poješ tudi obrok med zajtrkom in kosilom, ter en med kosilom in večerjo.

Kaj lahko ješ, ja glede na to da ne preneseš določenih tipov živil kot so mlečni proizvodi, in sveže sadje… ti ostane sicer malo manj pestra izbira… upam, da ti zelenjava ne dela težav. Ker dejasnko lahko raznih zelenih solat poješ veliko, brez kakšnega strahu. Drugače pa si lahko za vmes privoščiš tudi tiste krispy estrudirane nežne kruhke. en kos ma po največ 15 kalorij

Tisti vitaminski dodatki Ca+C pa niso sporni in jih lahko brez strahu jemlješ, po priporočilih proizvajalca, oz. malo več glede na to, da jih dobiš iz živil manj kot je to normalno.

LP,
Goran

New Report

Close