Najdi forum

Tae bo in kalorije

Goran

Zanima me, koliko kcal skurim pri uri Tae boja in koliko pri uri Pace-a. Oboje imam zelo rada, vendar se bistveno bolj spotim pri Tae boju, zato me zanima, ali je tudi toliko učinkovitejši. Nekaj časa sem hodila enkrat tedensko na eno in enkrat tedensko na drugo vadbo, potem pa se mi je naenkrat zazdelo, da mi Pace ne zadostuje več. Kako komentiraš?

Špela,

Na uri Tae-Bo… pokuriš zagotovo več… koliko več bi težko rekel. Morda za kakih 15%.. mislim pa da ne več kot 20%. Sicer, pa je to zelo odvisno od inštruktorice aerobikee… in od skupine… ker že tu znajo biti kar vlike razlike.

Pri Tae Bo— mislim, je tempo bolj neenakomern… in se ti puls bolj dvigne… ker sunkovito suvanje z rokami in nogami,,, to precej dviguje srčni utrip, zato pa kalorije bolj kuriš.

LP,
Goran

Goran

Ali veš vsaj okvirno koliko se skuri z uro vadbe – tako le od-do?

Špela,

Jaz mislim, da kakih 500-600… več kot 700 ne.

LP,
Goran

Na strani Billyja Blanksa (www.taebo.com) piše, da lahko v eni uri porabiš 800 kalorij.
Verjetno le, če delaš Advanced (3 kaseta) in to s takim tempom, kot oni – moraš imeti kar nekaj kondicije 🙂
Špela, a si probala kasete? Kakšne se ti zdijo?

LP, Tatjana

Tatjana,

Teoretično je seveda možno doseči 800 kalorij na uro, praktično pa zelo zelo težko. Vedeti moraš, da več kilogramov kot imaš, večjo površino ima tvoje telo, večja kot je površina več toplote naenkrat lahko oddajaš, več toplote kot oddajaš hitreje porabljaš kalorije.

Potem pa je še, več mišic imaš bistveno hitreje porabljaš kalorije. Več kondicije kot imaš, boljša je poraba kisika in hitreje in bolj učinkovito porabljaš kalorije.

Kaj želim reči je… ne mislit, da pokuriš 800 kalorij, to ji lahko ne če delaš po tisti tretji kaseti, ampak če imaš ful dosti kondicije. Ampak če imaš tako dosti kondicije, potem sploh nimaš več problema s težo. tisti, ki porabi 800 kalorij na uro in to počne 5 ur tedensko, to pomeni porabi 4000 kalorij, in bi moral it samo kot rezultat trening vsakih 5 dni za pol kilograma s težo dol, in to BREZ DIETE. Torej, če ješ toliko, kot potrebuje tvoj dnevni metabolizem, kar sploh ni dieta ampak pomeni, da se prehranjuješ normalno… pomeni da bi kljub temu s treningom v petih dnevih morala shujšati 0,5kg… ker če ne… potem porabiš gotovo bistveno manj kot tistih 800 kalorij.

Lahko poskusiš, če boš uspešna… super.. in bom zelo vesel zate.

LP,
Goran

Goran, hvala za odgovor in dobre želje.

Saj ne mislim, da porabim 800 kalorij na uro Tae Bo-ja (bilo bi pa lepo). To porabijo verjetno tisti na kaseti. Zaenkrat pa mi še ne uspeva popolnoma slediti njihovemu tempu. Je pa izziv. Verjetno pa zaradi te številke prodajo kar precej več kaset.
A ne bi bilo lepo, če bi tako enostavno shujšali, kot se zredimo?

LP, Tatjana

Tatjana,

Seveda bi bilo lepo.. super bi bilo*smeh*

LP,
Goran

Tatjana, kasete so se mi zdele predrage in jih nisem kupila. Ker med letom hodim na redno vadbo 2x tedensko, bi bilo to le za kakšen dan vmes, za kar se mi je pa zdelo preveč.

Meni se že poraba 500 do 600 kcal zdi ogromno glede na druge športe. Da ne govorim,da se po vadbi še odlično počutim.

Goran hvala ker se trudiš za nas in LP

Špela, Tatjana,
lahko povesta, kam hodita na tae bo, kdaj poteka vadba in urnik za jesen, prosim?

Olga

Olga,
jaz vadim doma po kasetah. Sem probala skupinsko, pa mi ni bilo všeč, ker je bila preveč gužva in poleg tega pa še ob večerih. S kasetami moraš imeti več samodiscipline, lahko pa delaš kdaj se ti zljubi.
LP, Tatjana

Olga

Včeraj sem šla na poskusno vadbo v BTC v Squash land, ker so imeli dan odprtih vrat. Fant ki vodi ima ogromno energije, je pa vadba že sedaj kondicijsko kar precej zahtevna, ne ravno za take ki so čisto brez kondicije. Vzdušje pa super. Urnik – to ob 20h in 21h in čet. ob 21h. Prejšno sezono sem hodila v športno društvo GIB na Drenikovi v Šiški in sem bila zadovoljna. Vadbo smo kondicijsko stopnjevali skozi leto, skupina je bila tudi vredu. Nisem se še odločila, kam bom hodila letos.

Na obeh koncih imaš možnost tudi da hodiš izmenično npr. 1x na Tae bo 1x na pace ali aerobiko….

Pojdi poskusit na vsaj ena dva različna konca, pa se odloči. Vsakemu pač nekaj drugega odgovarja.

Goran,

ko smo že pri porabi kalorij: koliko pa prb. pokuriš pri 1 uri Body Attacka (upam, da ga poznaš)? Zanima me še kakšno kombinacijo Body Pumpa in Body Attacka mi priporočaš. Kondicijo imam, visoka sem 167 cm tehtam 58 kg (če ti to kaj pomaga pri računanju;))

hvala,
mateja

Mateja,

Veš res nisem strokovnjak za aerobiko, ker teh je danes že toliko vrst… da res ne vem kako zgleda vsaka ura. Body pump poznam… body atack pa ne. Vseeno pa je tako… glede kalorij, katerakoli ura in vrsta aerobike pač je, da kdo porabi preko 700 kalorij na uro, mora biti v presneto dobri kondiciji.

Glede na višino in težo, pa ker nekako predvidevam da si kar pridna na urah aerobike, sploh nimaš kakšnih večjih težav z videzom. Če želit še izgubiti na maščobah, je važno da porabiš čim več kalorij, če želiš pa le oblikovati telo… za to je potrebuješ dodatno še trening z utežmi. V bistvu je vadba tipa body pump lahko za oba cilja zelo primerna, seveda če je dovolj intenzivna… Če se ti zdi, da na urah ne dosegaš želenih rezultatov, ali pa se ne posvečajo dovolj delom telesa, ki jih želiš najbolj izoblikovati, potem je bolje da greš dodatno k aerobiki še v fitnes. Ker če boš želelela kakšne malenkosti dodelat ali popravit, boš to težko dosegla z aerobiko, ker za finese… se ponavadi naredi specifičen trening, in fitnes je za kaj takega dosti boljši, ker se ni treba nikomur prilagajat… le trening je treba prilagoditi tebi.

LP,
Goran

Goran,

hvala za odgovor. S Pumpom sem bila zelo zadovoljna, problem je bil le v tem, ker sem prehitro dobila mišično maso (najbrž je bila kreiva prehrana). Attack je pa po domače povedano: 1 ura “skakanja”. Zato bom letos začela s kombinacijo Attacka in Pumpa. Samo odločit se moram ali bo to 1 ura Pumpa na teden in 2 uri Attacka ali obratno.

lp,
m.

btw: imaš super stran!

Tatjana,zanima me koliko si shujala v kolikjem cau,saj si bom sedaj te kasete kupila tudi jaz.Cao

New Report

Close