Najdi forum

Hujsanje??

Nekateri vidim da imate nepotrebne probleme s hujsanjem. Prvo bi bilo dobro da vsi veste kaksna je vasa idealna teza ali pa si zmerite BMI.
Preseneca me to da tisti ljudje ki imajo npr. BMI okoli 34, se ne zmenijo za kaksno hujsanje kar je po eni strani tudi prav kajti moje mnenje je da je priporocljivo ostati tak kakrsno je telo zasnovano ze od rojstva. Tisti pa ki imajo BMI 25 pa se full sekirajo in tuhtajo kako bi se znebil se tisti mali % mascobe ki ga majo.
Posledice pretiranega hujsanja soupa znane vsakomur, ker poznam modela ki je hujsal tolk cajta da potem ni mogel vec nazaj pridobit teze in je se vedno suh in tudi njegove telesne sposobnosti so bistveno slabse, npr. hitro je utrujen , neprestano se trese, tezave s prebavo….
Jaz naprimer iman BMI 31.4 in se sploh ne sekiram ker sm biu vcasih full suh, lahko bi reku da sm biu na pragu anoreksije. Zacel sm se ukvarjat s fitnesom, veliko jem itd. Povem pa vam da je bolje ce si malo okrogel kakor pa da si sum ( pocutje, ….

Se strinjam, prej, ko sem imela ITM 44, se sploh nisem sekirala, zdaj ga pa imam 23.9, pa norim kakšna sem.

Tvoje razmišljanje je deloma pravilno.

Strinjam se, da suhim ni potrebno hujšati.

Da je 2-3 kg gor dol za normalnega človeka nepomembna stvar.
Zato so smešna vprašanja kot na pr: Imam 54kg , želim imeti 52kg.
Ker pričakuje, da bo ta dva kg izgubil samo tam kjer ona/on želi.

Vprašanje je: zakaj VEDNO nosit seboj 10kg ali več odvečne teže, ki ti v nobenem primeru ne koristi.

lp

Odvisno od sporta s katerim se oseba ukvarja “ce se” ali je teh 10 kg res odvec ali ne.

Mitja,

Saj ni treba panike delat glede telesne teže. Jaz sem ti pač povedal svoje mnenje… ampak dejstvo je da te jaz ne vidim, in ne morem definitvno trditi da imaš preveč kilogramov.

Ne glede na šport s katerim se ukvarjaš, vsak športnik mora težiti k tem da ima čim več mišične mase(oz. ravno kolko je potrebuje) , pa čim manj odvečne maščobe… ker slednja je le odvečna teža, ki jo nosiš s seboj… koristi od tega pa nima nobene, le prej omaga.

Sploh nima to veze z estetiko… le z športnim dosežkom. Manj maščobe kot imaš, in če ob tem imaš optimalno količino mišične mase… boljši športni dosežek lahko pričakuješ.

LP,
Goran

ima pa % mascobe se neko vlogo… in to je samozavest..
pri isti kolicini misic, ce naprimer preides iz 15% BF na 8%, se ti samozavest zelo poveca.
ne vem kako je s tem pri drugih, pri meni je tako… in pomoje je tudi pri drugih BF v posredni povezavi z samozavestjo…

peace

Pesjan,

Tudi pri meni je bilo tako… ker imam bistveno manj maščobe kot poprečje, sem tudi takrat kadar sem imel manj mišic kot jih imam danes, bil bistveno bolj samozavesten… kot moji kolegi z več mase… ampak tudi večjim % maščobe.

LP,

Goran

Mene pa sploh ne briga kaj drugi govorijo o men in se cist nc ne sekiram, ker je vazn da se jest dobr pocutm. Drugi ljudje pa hujsajo izkljucno samo zato ker se sekirajo, kaj drugi misljo o njih in jih je pac sram stopt na plazo in ne ker bi oni z lastno voljo hoteli hujsat in zgublat mascobo, pa ni vazn al je to sportnik al pa cist navadna oseba.

New Report

Close