Najdi forum

hUJŠANJE PO PORODU

Rodila sem pred 7 meseci, vendar takoj po porodu nisem imela več kot kake 3-4 kg kot prej. Sedaj sem že na isti teži kot pred porodom, vendar pa me zanima, glede na to, da delno še dojim, kdaj bi se lahko lotila kakega resnega hujšanja, ker bi rada izgubila še kake 4-5kg. Visoka sem 171cm, tehtam pa 71kg. In se eno vprašanje. Kaj mi predlagate, kak način diete, samo ne mi prepovedati vseh sladkarij, please.:)

Lucija,

Glede na to da še dojiš, bi ti svetoval da s hujšanjem zaenkrat še malo počakaš… ker lahko, da boš izgubila mleko. Pa tudi zato ker se strupi, ki se skozi telo izločajo z znojenjem… npr. pri treningu… izločajo tudi z mlekom, če še dojiš…

Vseeno pa lahko pričneš postopoma izbirati bolj zdravo hrano. Saj jaz ti ne morem nič prepovedati, te pravice nimam… lahko ti le svetujem. O sladkarijah sem že toliko povedal… in sama veš, da od njih nimaš nobene koristi. Poskusi jih nadomesstiti z sadnimi LCA jogurti z o,1% maščobe… ali pa s sadjem, slive, breskve, jabolka… zmeraj kadar te zgrabi želja po sladkem pojdi takoj popit kake 3dcl vode in pojej večjo jabolko… ker želja po sladkem in na sploh po hrani je zmeraj trenutna, in če bi te v tistem trenutku kaj druga zamotilo bi pozabila na sladko.

LP,
Goran

To sploh ni res! Želja po sladkem te ne mine kar tako-kaj je LCA jogurt v primerjavi z veliko lešnikovo čokolado! Kaj pa imaš potem od življenja če boš skoz pazil kaj boš jedel? A vi nikoli ne pojeste nobene sladkarije ali fast fooda?

Katja,

Seveda ne moreš primerjati dveh tako različnih stvari. Kdo pa je rekel, da je treba celo življenje vsak trenutek paziti, da se ne pregrešiš… Saj tisti, ki pazi večino časa nima težav, če ob tem dovolj trenira itd. Važno je da si usmerjen k čim bolj zdravemu načinu življenja, ker če si potem tako ali tako nimaš težav s težo. Tu in tam si lahko celo kaj privoščiš in se pregrešiš… seveda če se tega tudi zavedaš… in potem ne storiš to znova jutri ali v naslednjih dneh.

Maratonec… on lahko spije vsak dan liter olja ki ima 9000 kalorij, pa se ne bo zredil. Seveda tega ne počne, ker bi zelo škodil svojemu zdravju če bi to poskusil… ampak, teoretično, bi to lahko naredil… pa se ne bi zredil, ker ima toliko kondicije da vse kar poje pokuri brez problema.

Z drugimi besedami, eni si lahko privoščijo kar si drugi ne morejo, samo zato ker dovolj redno in intenzivno trenirajo… večino časa pazijo na hrano, kadar se pa tu in tam pregrešijo… so bolj pridni naslednje dni, malo pojačajo treninge… in ostanejo zmeraj v super stanju.

Lp,
Goran

New Report

Close