Najdi forum

dieta z jabolčnim kisom

Zdravo!

mene pa zanima vse, kar je povezano s to modno dieto z jabolčnim kisom. Ker ne dobim nikjer pravih informacij sem se odločila da povprašam tebe. Za odgovor se ti že v naprej zahvaljujem.

čao, Vesna

Vesna,

Ja glede diet…. modnih, kakeršnih koli ki obljubljajo hitro izgubo telesne teže. Vsem dietam take vrste nasprotujem… ker četudi bi delovale, z njimi ne bi uspela ohraniti izgubljene teže. S samim načinom izgube telesne teže pa narediš za telo več škode kot koristi.

Vsaka dieta, s katero hujšaš hitreje kot 0,5kg na teden ni dobra, ker potem izgubljaš preveč mišične mase… ki pa je glavni porabnik kalorij v telesu.

Tudi s treningom ni dobro prehitro shujšati, ker se zgodi podobno.

O tem kako zdravo jesti, pa je že kar nekaj odgovorov Vesna… malo prebrskaj. Lahko pa si preberš kakšne članke na moji spletni strani, ki ti bodo glede diet pojasnili marsikaj.

LP,
Goran

Hejla!

No jst bi pa povedala da sem o jabolcnem kisu brala pred priblizno enim mesecem, in pisal je da naj bi spil kozarec vode z dvema zlicama jabolcnega kisa in sicer na tesce,da naj bi pac pospesil prebavo in presnovo.No in jst ga zdaj ze pijem en mesec,po stirih tednih sem shujsala tri kilograme res pa je da sem zacela bolj gledati kaj jem.Slisala sem da ga nekateri pijejo celo pred vsakim obrokom in tisto kar mene najbolj zanima je to ce to pitje vode s jabolcnim kisom skoduje?

nInA,

Da ti povem po pravici, jaz na diete tega tipa ne dam dosti… ker so vse nagnjene k hitremu hujsanju, in pol tak vsi kmalu najaz pridobijo tezo. Sploh se mi zdi hecno, da nekdo pije kis, ki verjamem ni ravno najbolj ukusen.. raje kot pa, da bi si malo bolj pametno sestavil prehrano. Ker ce naredi to… pol bo tako zato ker je bolj zdravo shujsal in ne zaradi kisa.

Treba je vedeti, da kis ima sicer dolocene lastnosti, ki so hujsanju v prid, ni pa to nikakrsno cudezno sredstvo… gre le za zeo majhen napredek, ki ga nudi… vecina izgubljene teze, pri dieti teh vrst… ni zaradi kisa, ampak manjsega vnosa kalorij, torej ker zauzijes manj hrane cez dan.

Saj to si tudi ti sama napisala, da si zacela bolj paziti kaj jes… in zato si tudi najbolj shujsala, manj pa zaradi kisa. Mislim, da tisti kozarec vode, ki ga spijes s kisom sploh ne škodi.

LP,
Goran

Glede jabolčnega kisa bi jaz povedala sledeče: kolikor je meni znano, naj bi pomagal pri razkrojevanju maščob, ki jih kasneje zaužijemo. Spijemo ga žlico ali dve na tešče v kozarcu vode. Čudežev pri hujšanju pa zaradi tega ne pričakovati!
Moj oče pije žlico domačega jabolčnega kisa zjutraj v skodelici čaja. To ne počne zaradi hujšanja, temveč, ker je slišal, da je dobro za prebavo. V osmih mesecih, odkar zjutraj pije kis v čaju, je shujšal nekaj kilogramov, pazi pa tudi pri prehrani, sicer pa v poletnih mesecih itak manj je. On je s tem zadovoljen, ker se mu je zelo uredila prebava, s čimer je imel prej vedno težave.

Preberi knjigo Hujšajmo z jabolčnim kisom (Kleus Oberbeil), pa ti bo vse jasno.

New Report

Close