Najdi forum

čvrst trebuh – 4 min. dnevno

Lep pozdrav!

Včeraj sem prvič poskušala s temi vajami. Moram priznati, da sem vajena treninga, saj sem se pred 8 leti 9 let profesionalno ukvarjala s športom, ki pa sem ga žal zaradi poškodb morala prenehati. Po prenehanju sem se najprej močno zredila (menim pa, da je bilo to zgolj prehodno obdobje, zaradi prenehanja treningov) in po letu mi je uspelo zopet priti na težo, ki jo imam danes. Trebuh pa po 8 letih ni več niti približno tako čvrst kot je bil, ko sem še trenirala.

Torej včeraj sem intenzivno delala vaje za prvi dan približno 6 min. in danes v predelu mišic, ki sem jih razgibavala ne čutim nikakršne bolečine (čeprav sem včeraj med vajami čutila tako imenovano dobro bolečino). Zanima pa me, ali to pomeni, da sem vaje delala napačno ali pa bi moj trening moral biti daljši?

Hvala za odgovor,
Lp
Pia

Pia,

Če drug dan nisi čutila več bolečine… po prvem treningu jo večina čuti. Najbrž to pomeni, da si delala trening premalo intenzivno. Ti si vajo sicer delala 6min, kar sploh ni slabo… ampak poskusi razmišljati drugače. Kako bi morala izvajati tiste iste vaje, da bi ti postale tako težke, da bi komaj komaj zdržala 4min. Cilj ti mora biti kako izvajati vaje, da ti bodo 4min tako težke… da bi res le z veliko težavo lahko trenirala še dalje.

Preberi, podrobno še enkrat opis izvajanja za vsako vajo, klikni na slikco. Pri izvajanju vaje, poskusi izvajati gibe čim bolj kontorlirano in počasi, dobro veš da če boš dvig in spust izvajala zelo počasi, brez da za trenutek sprostiš trebušne mišice, bo vaja dosti težja… poskusi takole, pa cel čas brez počitka. Pri dvigu zmeraj čisto izdihni zrak, stisni trebuh maksimalno, pris spustu počasi vdihni… trebuh pa naj ostane čvrst in stisnjen.

Saj težko, mi je rečt kaj nisi v redu delala… ker če bi bil poleg tebe, bi drug dan zagotovo imela muskelfiber… ampak, po tednu dni… tudi če bi bil jaz ves čas treninga s teboj, in bi pazil kako delaš vajo… po par treningih te drug dan ne bi več bolele mišice, ker se tolko utrrdijo… kljub temu, da jih utrudiš s treningom.

LP,
Goran

New Report

Close