Najdi forum

power tek xl

Saj gotovo poznate napravo powertek xl. Reklama na top-shopu. Zanima me, a je to res koristno za trebusne misice, a ni. Pri enem kolegu sem poskusil in so me drugi dan bolele trebusne misice.
A je powertek xl dober a je slaba odločitev pri nakupu?

Aleš,

Veš… ne morem se spomniti za katero napravo gre…. teh reklam ne gledam preveč.

Vseeno, vsaka naprava, ki ni škodljiva je lahko ob dovolj redni in intenzivni vadbi učinkovita. Sam pa zagovarjam teorijo, da za trening trebušnih mišic ne potrebujemo nikakršne naprave, ker nas je narava obdarila z najboljšo možno… našim telesom. To je ena redkih mišičnih skupin, za katero sploh ne potrebuješ dodatnega orodja, za vidne rezultate.

To pa ne pomeni, da kdor ima možnost ali željo, da poizkusi še kaj druga… da je to slabo.

Vsak se naj zaveda, da se z vajami za trebušne mišice ne bo znebil odvečne maščobe na trebuhu. Kdor vam pripoveduje, da je to možno… vam pripoveduje pravljice. Maščobe se ne da porabljati lokalno… z vajami le okrepiš določen del telesa, porabiš pa za to bistveno manj kalorij kot pri aerobnem treningu… in treba je porabljat odvečne kalorije.

LP,
Goran

A potem so najboljša vaja trebušnjaki za trebušne mišice? Slišal sem za eno zelo težko vajo, ki ti znatno okrepi trebušne mišice. Da se usedeš na tla, cca. 1,5 m dolgo desko prisloniš na steno v kotu 45 stopinj. Noge daš na to desko in se vzdiguješ kot da delaš trebušnjake.

Katera vaja je za trebušne mišice najboljša, a so to trebušnjaki, a je ta vaja, ki sem jo opisal zgoraj?

Aleš,

Trebušnjakov je več vrst. Očitno še nisi bil na moji spletni strani http://www.myOlympica.com , ker tam imaš en dober članek o vajah za trebuh, ki sem ga jaz napisal… z dosti fotografijami in natančnimi opisi kako izvajati vaje.

LP,
Goran

New Report

Close