Najdi forum

mocne roke

Pozdravljen seenkrat!

Najprej hvala za izcrpne odgovore!

Imam pa se eno vprasanje 🙂 Po naravi sem atletske postave in ocitno nagnjena k sportu (na sreco).
Preden sem se zacela ukvarjati z aerobiko sem zelo veliko hodila v fitnes (poleg drugih sportov) in trenirala pod nadzorom. Prenehala sem zato, ker sem pac pridobila prevec misic, ceprav z utezmi sploh nisem toliko delala. Se posebej roke so tiste, ki me “motijo”. Imam namrec zelo mocne in kar misicaste roke. Tudi pri aerobiki nisem zgubila obsega, ko smo vkljucevali taebo se mi zdi, da se mi se bolj pozna. Vedno sem trenirala z najlazjimi moznimi utezmi. kaksne vaje bi pravzaprav morala delati, da bi izgubila te misice in tudi nekaj mascobe?
Sicer ni tako grozno, vendar mislim,da za je za dekle malce prevec. Z ostalimo “deli” telesa sem zadovoljna, samo roke imam pa res malce premocne.

Hvala za odgovor!
Taja

Taja,

Za tvoje mocne roke, je kriva genetika… ocitno si nagnjena k temu, da so tvoje roke malo mocnejse kljub temu, da ne dvigujes velikih tez. Vseeno lahko poskusiva.

Glede uteži… ne delaj le z majhnimi težami… vse vaje, ki jih delaš za roke delaj dolgo več minut naenkrat brez počitka. Torej prični z 3min… povečuj čas 30 sekund na teden… dokler ne prideš na 10min. Saj verjamem, da se sliši dolgočasno… ampak tudi tvoja težava ni vsakdanja. Drugače pa čimveč in čimdlje teči, tek nima veze z rokami… porabljaš pa dosti kalorij… in očitno imaš tudi nekaj odvečne maščobe na rokah… saj vseeno če tečeš.. ker maščobo porabljaš tam kje pač je, torej tudi na rokah.

Lep pozdrav,
Goran

New Report

Close