Najdi forum

Ima prevec kilogramov

Zdravo,
pravzaprav ne pisem v imenu sebe,ker jaz na tem podrocju nimam problemov.Moja mama nikakor ne more shujsati.Rada bi ji nekako pomagala…
Visoka je okoli 169 cm in ima okoli 84 kg.Mislim da je prevec,se posebno zvecer,ko jo zagrabi lakota.Ima neke zdravstvene tezave in so ji predpisane tablete,ki zvisujejo tek.Po mojem mnenju tu tici ta problem..Ne bi rada,da bi se se bolj zredila,zaradi nje same – in bi ji nekako rada pomagala pri hujsanju.Kaj predlagate? je pa tudi slabokrvna,tako da se ne sme odpovedati hrani pretirano,ker bi ji primanjkovalo potrebnih snovi.
Kaj predlagate?
hvala vam
lepo vas pozdravlja, Stasa

Stasa,

Praviš, da tvoja mama nikakor ne more shujšati. Kaj pa je sploh storila za to da bi res shujšala?… tega nisi napisala. Najbrž si želi shujšati… ampak ali je res trdno odločena tudi vztrajala, ali o tem le razmišljala, resneje se pa tega nikdar lotila?

Vsekakor bo tvoji mami koristilo če shujša, ampak to, da bo bolj zmerno prehranjevanje škodilo njeni slabokrvnosti sploh ni res. To je morda le njen izgovor s katerim opravičuje prekomerno težo. Seveda je toliko bolj pomembno, da je tip živil, ki jih je najbrž predpisal zdravnik in so za njeno slabokrvnost pomembna. Prepričan sem, da živila, ki koristijo njeni krvni sliki niso vzrok za prekomerno težo… temveč prevelika količina hrane in neaktivnost. Tudi zdravstvene težave, čeprav ne vem za kaj gre… lahko, da je sploh ne bi ovirale pri treningu ali pa vsaj redni rekreaciji, v smislu sprostitve in boljšega počutja.

Problem pri vaši mami, je tako kot si sama opazila v preveč hrane. O tem kako zdravo jesti sem pa že večkrat pisal, tako, da vse to velja tudi za vašo mamo… z izjemo živil, ki jih je priporočil zdravnik za njeno krvno izboljšanje njene krvne slike. Med njimi je zagotovo tudi rdeča pesa, saj sirup rdeče pese je drugače odličen… je pa zelo sladek, tako da naj raje je rdečo peso kot sirup, če to res ni nujno potrebno.

Če ji želite pomagati, se seveda morate z vašo mamo pogovoriti… saj to, da si vi želite, da shujša ni dovolj… tudi ona si mora to želeti in se za kaj takega odločiti. Zelo pomembno pa je, da ji pri njeni odločitvi, da shujša stojite ob strani, jo spodbujate in motivirate. Pričnite z skupno rekreacijo… bodite neke vrste trener svoji mami, če ne gre drugače. Bodite trdni, ne popuščajte… mamo poznate in vedeli boste kdaj blefira in se le izgovarja, kdaj pa res česa ne more. Ne pravim, da jo je treba trenirati kot športnika tekmovalca… vaš uspeh bo najbrž že če boste mamo pripravili, k redni rekreaciji. Kot sem pa že rekel, ne poznam njenih zdravstvenih težav dovolj dobro, da bi lahko rekel ali zanjo rekreacija res ni primerna…

Preberite si moje odgovore glede tega kako pričeti s treningom in tiste o hrani. Ko pa vam kaj ne bo jasno, pa lahko seveda vprašate.

LP,
Goran

New Report

Close