Najdi forum

želja po vitki postavi

Lepo pozdravljeni.
Kot sem prebrala že nekaj sporočil, bi vas prosila za nasvet, in upam da mi boste vedeli tudi pomagati.
Stara sem 15 let/162cm/in imam 70kg, kar ni primerno za mojo višino.Želim si shujšati.
Rediti sem se začela med 4.-5.razredom.Sedaj pa končujem 8.raz. eno leto sem obiskovala fitness, samo ker pa ni bilo nobenega rezultata med tem časom sem ga opusilra.Doma mi želijo pomagati vendar ne vedo več kako , velik diet sem že probala(in mogoče shujšala za 1-2kg), vendar z ničemer ni rezultata.

Drugače ne jem toliko, včeji problem je ta da tisto kar pijem ne porabim.

prosim pomagajte mi…

Erika,

Sama si povedala, kaj je tvoja največja težava… torej je rešitev tvojega problema na dlani. Praviš, da ne ješ tako zelo veliko??… piješ torej zelo kalorične sokove, gazirane pijače… coca cola, fanta in podobno… ali pa si morda mislila tudi na alkoholne pijače?… ja ker dosti tvojih vrstnikov žal pije. Tega vsekakor ne odobravam, pa ne samo zato ker ste premladi… zato še toliko bolj, saj tudi odraslim tega ni treba.

No morda pa si mislila samo na sokove in podobno. Tako, da upam da ne zameriš če sem da sem si sploh upal pomisliti, da bi lahko bil kriv alkohol. Ampak v današnjih časih je že čisto vse mogoče. Ti pa tudi nisi nič rekla, kakšna pijača. Ker vsak dan se da videt mladino, kako ga pijejo.

Saj gosti sok, liter ima okrog 500 kalorij, včasih tudi več. Liter Coca-Cole ima nekje 415 kalorij, mleko… odvisno katerega piješ… pa od 300 navzgor

pivo ima 0,5 litra nekje 215 kalorij, liter rdečega vina 1350-1500 kalorij, liter žgane pijače, npr. z 40% alkohola pa tudi čez 3000 kalorij.

Z drugimi besedami povedano, če spiješ 1 liter gostega soka manj na dan… prišparaš že 500 kalorij, če pa spiješ 1,5 litra coca-cole manj… pa že 625 kalorij.

Če se ti zdi, da je kriva pijača… dobro bi bilo če poveš katera… potem zamenjaj vso pijačo z vodo, ker ta ima zmeraj 0 kalorij.

Glede hrane pa ti bom svetoval, ko porihtamo tole z pijačo… ker pijača pa res ne sme biti vzrok za prekomerno težo.

Fitnes kot tudi nobena druga vrsta fizične aktivnosti, ne bo imela pretiranega učinka če ni dovolj intenzivna in redna. Ne reče se zaman, brez muje se še čevelj ne obuje.

Lep pozdrav,
Goran

Erika,napiši mi prosim svoj email,da ti lahko pišem.

Lep pozdrav od Nike

Napisala si, da si se zacela rediti nekje v 5.razredu…….cemu??……sama od sebe se ne zredis, torej si se zacela ali manj gibati ali vec jesti, pijaca pa je lahko redilna samo, ce pijes vedno gazirane pijace, ki so kaloricne zato, ker vsebujejo ogromno sladkorja, drugace bi bile kisle, nato je prisoten se CO2, za katerega ves, da ni zdrav! Poznam, kar nekaj punc, ki imajo mocno postavo in pravijo, da ne jedo veliko, nato sem spoznala, da je to laz, same sebe lazejo in mislijo, da bodo s tem omilile tezavo, ki bremeni njih!! Ne zatiskaj si oci, ce bi bila od rojstva mocnejse postave, potem bi bili krivi hormoni, ce pa si se zacela komaj pri 11 letih rediti, potem je vzrok pri tebi. Sicer ne vem, zakaj ti fitnes ni pomagal, saj si dovolj stara, da ves, da je en teden redne telovadbe premalo, zavedaj se, da moras imeti za hujsanje zelezno voljo in da ce hodis na fitnes ne pomeni, da lahko se naprej veliko jes, pojdi k zdravniku,ki ti bo dal prehrambeni list, kaj smes jesti,kaj ne in kdaj jes, v kako velikih kolicinah…itd. oprosti, ampak jaz ti ne verjamem, da malo pojes!
12 let sem trenirala plavanje in vem, kako sport izjemno pomaga pri hujsanju, pri sebi vidim, da ce telovadim, da manj pojem, ker je gibanje utrudi in ne vem zakaj, ampak na nek nacin tudi nasiti.
Se koliko toliko spoznam na to, ker se trudim obdrazi vitko postavo, zato ti bom napisala par stvari, ki bi ti morda pomagale, drugim so:
-prisla je novost,ki je prinesla novico,da se da super shujsati z jabolcnim kisom, seveda brez gibanja ne bo nic, jabolcni kis samo pomaga preprecevati nastajanje mascobnih celic, stare bi potem takem ostale, in sicer: zjutraj na tesce spijes 2 dcl vode z zlico jabolcnega kisa(lahko dodas malo meda za okus),ce ti to ne bo slo po grlu, si kupi tablete iz jabolcnega kisa, stanejo okrog 3000 sit, res so drage, ampak jih ne noter mislim, da 60 ali 90(ne spomnim se),kar je veliko, niso skodljive,ne vsebujejo nobenih nevarnih substanc
-potem poskusi pred vsakim obrokom spiti 2 dcl vode, da bos manj pojedla,pij izkljucno vodo,ker je zelo zdrava in nekaloricna, cez cas se bos navadila in bos imela zeljo samo se po njej(VZTRAJAJ!)
-poskusi zmanjsati kolicino sladkarij, vem, da je to najtezje, ampak ce prav pomislis, ti sladkarije nudijo samo trenutni uzitek, ce si lacna jej zdrave stvari, nato pocakaj pol ure ali vec, da se ti malo hrana prebavi, in ti da obcutek sitosti, nikoli takoj po obroku ne jej sladkarij in drugih posladkov,pocakaj, da se hrana prebavi,to je zelo pomembno,ker potem ne bo vec zelje po hrani
-vedno bodi z necim zaposlena, tako ne bos mislila na hrano in na to, da si lacna, ker lakota vcasih sploh ni lakota,ampak ponavadi jemo iz dolgcasa, zaradi custvenih problemov itd.
-ne jej veliko testenin, ker vsebujejo veliko ogljikovih hidratov, tudi riza ne jej prevec, ker je kar kaloricen, IZOGIBAJ SE OCVRTIH JEDEM-ne jej vec pomfri, zrezkov,kar se pa tice mesa-jej belo,pusto meso(najbolje piscanec in puran)
-ce se ti ze kdaj zalusta, da bi kaj prigriznila ob filmu, jej doma pripravljen pop corn-kokice, ker imajo najmanj kalorij od smokija,cipsa,bobi palck….
-poskusi omejiti kolicino SOLI….sol zadrzuje vodo, voda pa mora odnesti iz telesa skodljive snovi, kupi si diabeticno sol,ni draga okrog 150 sit…to z soljo je zelo pomebno
-jaz ti v glavnem predlagam, da si kupujes diabeticne stvari, vsebujejo manj sladkorja, obstajajo pudingi,cokololade,keksi,sol,sladkor…….itd….sicer res stanejo vec, ampak ce so doma res pripravljeni narediti vse, potem vsi spremeniti nacin prehrane, mama naj za vse kuha zdravo, da ti ne bosta starsa delala lustov, jejte enako hrano torej
-kot obrok lahko spijes sojino mleko,te fain nasiti,pa se zelo je zdravo, meni je najboljse z okusom kakava
-ZELO VELIKO SE GIBAJ
-celulit najbolj povzroca SEDENJE, hodi magari po stanovanju,plesi na tvojo glasbo, ce imate vrt je toliko bolje, zdaj so v modi rolerji, morda pa jih ze imas..tisoce je nacinov, kako shujsati, samo voljo moras imeti, ti pa je kot vidim nimas, vsaj ne tako mocne, da bi vztrajala do konca.
-potrudi se, konec koncev gre zate in za tvoje zdravje, misli tudi na to, da bos lahko kdaj zelo nesrecna zaradi svojih kilogramov…….s tem mislim fante, saj ves, da ima veliko fantov raje vitka dekleta, s tem ne mislim nic slabega, tako pac je, sicer pa, ce te bo imel fant rad, ne bo gledal na kilograme…..
jaz ti zelim vse naj, naj
upam, da sem ti dala kak pameten nasvet

lp

Estelle,

Mislim, da se ti tudi jaz moram zahvaliti, da si dodala svoj izčrpen odgovor k mojemu. Res si se potrudila.

Lep pozdrav,
Goran

New Report

Close