Najdi forum

fizična aktivnost

Lep pozdrav Goranu in vsem, ki tole berete. Je pa res krasen tale forum, kajne.

Sedaj pa k mojemu problemu. Stara sem 25 let, visoka 1,68m in tehtam 85 kg. Preveč, se strinjam in končno sem se tudi jaz odločila, da nekaj storim zase. Rada bi prišla vsaj na težo 70 kg in zato sem sedaj začela z kombiniranjem živil. Prvo krizo sem že dala mimo in mislim, da mi kar uspeva, je pa moj problem drugje. Ker imam precej stresno službo in pridem domov šele okrog 16-17. ure in me doma čakajo še vsa gospodinjska opravila, sem zvečer tako utrujena od celega dneva, da niti pomislim ne na telovadbo ali kaj podobnega, hočem se samo spočiti. Vem, da je pri zdravem hujšanju potrebna tudi telesna aktivnost, zato me zanima kaj mi svetujete oziroma kako naj si prilagodim urnik, da mi bo uspelo vse skupaj združiti – kakšna aktivnost je najboljša (tek, kolesarjenje.. ali telovadba). Ja pa še kakšno besedo o tem, kako naj se spravim k telovadbi oziroma kako naj se motiviram.
Najlepša hvala za odgovor, tudi drugi s svojimi izkušnjami ste dobrodošli.

LP, Urša

Urša,

Glede tvoje utrujenosti… saj zato ker nič ne telovadiš te delo in tudi gospodinjska opravila dosti bolj utrudijo… in potem zvečer hočeš samo počivat.

Imel sem že dosti takih primerov. Na primer… ke meni je prišel shujšati direktor nekega podjetja, no in kmalu je ugotovil, da zaradi treninga čuti dosti več energije in da ga delo veliko manj utruja, pa še stres boljše prenaša… rekel je da je prišel do spoznanja, da se me že samo zaradi teh rezultatov splača trenirati, če ob tem shujša pa še toliko bolje.

Saj prvi teden ko začneš s treningom, takrat si res utrujen za “crknit”… ampak že kmalu… naslednji teden je lažje po dveh, treh tednih pa ni več problem.

Vseeno poskusi, pa boš videla. Glede tega kako začeti, sem napisal že kar nekaj odgovor, pa malo pobrskaj po forumu.

Drugače pa lahko poskusiš, zgodaj zjutraj… vstani prej kakšnih 45min, pa pojdi za 30min na sobno kolo ali pa pojdi tečt za 20min, takoj ko prideš domov po službi pa naredi še kakšne vaje 30min. Saj 2x po 30min časa bi se pa moralo najti… pa če to narediš 3-4x tedensko. Ob vikendih pa narediš v miru kakšen daljši trening, dolg tudi do 90min. Na primer greš na izlet s kolesom, ali se odpravih na sprehod v hribe.

Potem bi skoraj moralo iti.

Najboljša aktivnost ne obstaja, zato si izberi tisto, ki ti najbolje ustreza in jo delaš najraje. Vsekakor pa je potrebno kombinirati trening kondicije z krepilnimi vajami za mišice. Tako boš najhitreje prišla do rezultatov.

Verjamem, da se to ne sliši tako enostavno… ampak saj zato ker ogromno ljudi izgublja svoj dragoceni čas z iskanjem čudežnih receptov in načinov, namesto, da bi se sprijaznili, da lahke poti ni… je tista, za katero marsikdo ve že od začetka, pa se je izogiba.

Urša… zavedati se moraš, da ti bo uspelo le, če se sprijazniš s tem, da se moraš resno odločiti in potruditi,… tudi stisniti zobe, ker zmeraj ne bo lahko… ne pozabi, da nisi edina, ki se trudi… tudi drugim ni nič lažje, morda celo težje kot tebi. In uspe lahko vsakomur, ki je za to pripravljen nekaj storiti.

Ko pa ti bo zmanjkalo idej kako dalje, ali pa ne boš vedela kaj storiti… pa veš kje me lahko najdeš.

Lep pozdrav,
Goran

New Report

Close