Najdi forum

aerobika

Zivjo seenkrat!

Intenzivno aerobiko treniram 2 leti , 3x na teden pa se kje drugje jo obiscem. Nad tem sportom sem navdusena, tudi nad novimi izvedbami vadbe (tae bo..). Zanima me, kje in kako lahko opravis tecaj za instruktorja aerobike? Ali mora oseba izpolnjevati kaksne posebne pogoje? Jaz namrec boleham za sklepnim revmatizmom in zato tudi nisem tako zelo gibcna.

HVALA
Taja

Taja,

Glede aerobike, ni nikakršnih pogojev za pristop k tečaju. Mislim le da moraš imeti srednješolsko izobrazbo.

Najprej po vrsti… delaš tečaj za vaditeljico aerobike, potem šele lahko nadgradiš svojo izobrazbo v inštruktorja aerobike. Mislim pa da moraš biti vsaj eno leto vaditeljica aerobike, predel lahko postaneš inštruktor aerobike… Tako je bilo pri meni, torej fitnesu… in kolikor jaz vem je tečaje organizirala tudi Fakulteta za Šport, mislim, da jih še vedno.. prej so lahko to šolanje izvajali tudi na AFA v Mengšu, ampak zdaj se je zakon(lepotos v začetku poletja) spremenil na tem področju tako da ne vem zagotovo.

Marsikaj se je zaostrilo v primerjavi z prejšnim stanjem, tako da bo sedaj več reda. Najbolje, da se pozanimaš na fakulteti za šport.

LP,
Goran

taja,

več informacij boš našla na http://www.afa.si

lp!

Jaz že dalj časa neuspešno poskušam vzpostaviti stik z AFA ravno zaradi izpita za vaditelja aerobike. Njihova domača stran že od maja ni bila obnovljena, na e-maile in faxe se ne odzivajo, telefon ne dela. Imam informacijo, da njihov fitnes center ne bo več deloval. Kaj pa AFA, ali še obstaja? Kdo bi mi lahko povedal kaj več o tem? Vnaprej hvala in lep pozdrav.
Andreja

Andreja,

Veš… stvari so se na fitnes področju spremenile, ker je ustanovljena fitnes zveza. Katere predsednica je trenutno Jožica Sepohar, ki je drugače drugače tudi lastnica AFA… vendar kolikor se jaz spomnim s sestankov bo od sedaj izobraževanja za Fitnes lahko izvajla le še fakulteta za šport, izobraževanja za aerobiko pa gimnastična zveza GIB. Pa ne me držat za besedo.. ampak dozdeva se mi da je tako.

Poskusi poklicati še na Fakulteto za Šport.

LP,
Goran

Pozdravljen Goran!
Tudi jaz sem med tistimi rahlo močnejše postave (1.68m, 70kg), zato me zanima, ali je tae bo primerna oblika rekreacije glede na mojo postavo in težo. Moji znanci, ki hodijo na tae bo pravijo, da je zelo zahteven in da moraš imeti veliko kondicije, da se lahko vlkjučiš v program, pa še sami suhci so.

Dijo, pa hvala za odgovor!

enacebelica,

Tae bo.. ja ce je primeren zate bos vedela, sele ko poskusis. Vsekakor je dobro ce pricnes s kaksniv uvajalnim programom… oziroma v skupini začetnikov, kasneje pa prestopiš v programe višje intenzivnosti. Ne vem kako je to urejeno v fitnes centru, ki ga imaš v mislih.

Saj inštruktorice aerobike vam bodo najbrž omenile, kaj je treb paziti, kako začeti… ker lahko se pri Tae bo tudi poškoduješ… predvsem sklepe… ker večina ne zna anatomsko pravilno izvajati sunkovitih gibov in udarcev. Zato je pomembno, da pričneš bolj nežno… dokler ne obvladaš tehnike.

Če boš trenirala dovolj redno in kombinirala z zmerno dieto, uspeh ne bi smel izostati.

LP,
Goran

New Report

Close