Najdi forum

Presnova

Zivjo!

Prosim za nasvet, kako izboljsati presnovo? S kaksno vrsto hrane, pijaco…? Je res, da zeleni caj (japonski) zelo dobro deluje na presnovo? Kdaj pa ga je najboljse popiti?

Hvala
LP
Taja

Taja,

Glede zelenega caja imam naslednje podatke… ne vem ce je to ravno tisti Japinski. V moji literaturi piše le zeleni čaj.

trditve proizvajalcev:
zmnižuje količino holesterola in trigliceridov
jača imunski sistem
pripomore k izgubi telesne teže
antikarcinogen

V svetu se takoj za vodo najbolj uporabljen napitek prav zeleni čaj. V enormnih količinah ga pijejo po vsej Indiji in na Kitajskem.

Stranski učinki: pitje zelenega čaja (manj kot dvajste skodelic dnevno) pri raziskavah ni pokazalo nobenih vidnejših stranskih učinkov. Določene mešanice zelenega čaja vsebujejo tudi nekaj koffeina, zato uživanje velike količine tega čaja lahko privede do nespečnosti, in ostalih učinkov povezanih z veliko količino koffeina. Dobi se tudi zeleni čaj brez dodanega koffeina.

Tipično doziranje, je 125-500mg na dan, najbolje če iz ekstrakta, ki je standardiziran kot vsaj 60% polyphenol (po EGCG bi to naj ustrezalo 4-10 skodelicam zelenega čaja).

Piješ ga lahko kadarkoli.

LP,
Goran

PS. Vsi moji odgovori glede dodatkov prehrani so le informativne narave, in odražajo moje mnenje iz meni pristopnih virov. Za zanesljiv odgovor se raje posvetujte dodatno še z vašim zdravnikom.

New Report

Close