Najdi forum

Lep pozdrav! Imam eno kratko vprašanje. Kako se da najbolj učinkovito znebiti odvečnih maščobnih oblog na trebuhu. Se da to s trebušnjaki, tekom, kolesarjenjem….? Hvala za odgovor!

Papillon,

Najučinkovitejšega treninga za izgubljat maščobo ni, obstaja pa trening, ki teebi najbolj ustreza in je zate zato najprimernejši.

Če želiš pokurit maščobo je treba obvezno urediti jedilnik. Jesti moraš 5-6 krat dnevno, nemastno hrano… dvolj beljakovin in paziti na to kakšna je vrst ogljikovih hidratov (glej glikemični indeks)… kar nekaj o teh stvareh je na moji spletni strani v rubriki objavljeni članki.

Vsak ki želi učinkovito hujšati potrebuje:

– tehnico s katero se da tehtati količino hrane na gram natančno
– potrebuje tabelo z vrednostmi živil
– potrebuje tabelo glikemičnih indeksov živil
– potrebno je začeti šteti kalorije, beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe
– mora jesti 5 x na dan
– redno trenirati, da doseže dodaten deficit v kalorijah

To sem napisal za tiste, ki imate resno željo kaj konkretnega storiti. Na moji spletni strani bom kmalu objavil tabelo vrednosti živil, tisto z glikemičnim indeksom sem že, tudi primer jedilnika bo kmalu objavljen.

Glede treninga:

Trebušnjaki so pomembni, vendar z njimi se maščobe ne boš znebil… tek in kolesarjenje je zelo v redu. Najbolje zjutraj na prazen želodec, kakšnih 45min nizko do srednje intenzivno… nato pa takoj zajtrk.

Lep pozdrav,
Goran

Zdravo Goran,
mene pa zanima zakaj predlagas kolesarjenje na prazen zelodec? saj vendar nimas nobene energije in nicesar v sebi?
hvala

Petra,

To sem mislim, da enkrat ze odgovoril… malo prebrskaj moje odgovore.

Vseeno na kratko. V tem je ravno stos… energije imas seveda bistveno manj, kar seveda ni dobro… ampak.

Zato je najbolje zjutraj, ko se zbudis… na prazen zelodec, pokuriti se tisto malo energije, kar je nisi porabil med spanjem… torej casu kadar ne jemo nic. Ker nimamo dosti energije v obliki glikogena (oblika energije, ki je pohranjena v mišicah), mora telo mnogo prej preiti na alternativni vir energije, da lahko kolesarimo… torej maščobe. Na ta način pričnemo prej porabljati maščobe, med treningom. To seveda sploh ni tako lahko in je za telo precej naporno, saj telo ne želi porabljati maščobe ampak z njim hoče varčevati.

Takoj po treningu je pa treba vrniti, telesu kar smo porabili… torej telo ne potrebuje maščobe, ampak predvsem ogljikove hidrate in beljakovine, da se ustavi razgradnja mišic po treningu. Po intenzivnem treningu naše telo mnogo hitreje absorbira hrano, krvni sladkor se ne dvigne preveč visoko tudi če takrat pojemo hrano z visokim glikemičnim indeksom. Takoj po treningu lahko pojemo tudi do 20% dnevnih potreb… če smo torej po treningu jedli pametno, nič maščob, ravno dovolj ogljikovih hidratov in beljakovin… potem nismo vnesli v telo nič novih maščob, ampak smo ravno vrnili telesu to kar potrebuje za naslednji 2-3 uro, ko sledi nov obrok. Na ta način se v telesu ne bo naredil presežek kalorij, mačšobo, ki smo jo pokurili s treningom pa ne vračamo, torej smo jo trajno izgubili.

V smislu športnega dosežka tak trening ni primeren… saj bo naš športni dosežek precej slabši, v smilsu kako pokuriti čim več maščob pa je tak trening zelo učinkovit.

LP,
Goran

New Report

Close