Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Otroško in mladinsko zobozdravstvo Kaj pomenijo vrednosti in trajanje začasne plombe?

Kaj pomenijo vrednosti in trajanje začasne plombe?

Spoštovani!
Vprašanje sem postavila že na forumu stomatologija, ampak še ni odgovora, zato bom poskusila še tu. Pred skoraj tremi tedni sem bila pri zobozdravniku, ker me je bolel zob. Zdravnik je najprej z el. tokom izmeril odzivnost zoba (višal je vrednost, dokler nisem čutila ščemenja). Dobljena vrednost je bila 9. Ker se mi je zdel zobozdravnik nad to vrednostjo malo presenečen, me zanima kaj to pomeni za zob.

Potem mi je naredil še začasno plombo. Zanima me koliko časa taka plomba zdrži? Naslednji pregled imam namreč šele oktobra.

Najlepša hvala za odgovor.

Spoštovana A,

vrednosti,ki jih dobimo z aparatom,so odvisne od zoba,starosti pacienta,….Vseeno pa je vrednost,ki jo je dobil vaš zobozdravnik,povišana in kaže na neko spremembo v zobni pulpi ( živcu ).
Z začasno zalivko ( in verjetno zdravilom pod to zalivko ) poskuša vaš zobozdravnik ohraniti zob še vitalen (živ ).Če ta terapija ni uspešna,potem bo odstranil živec in koreninske kanale ustrezno zapolnil.
Trajnost začasnih zalivk je različna,odvisna je od materialov,ki jih uporabimo.
Če pa bi se slučajno zgodilo,da vam zalivka izpade,pojdite takoj nazaj,da zob zaprejo.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close