Najdi forum

Zanima me, zakaj je takšen naval na delo v javni upravi in zakaj vsi rečejo vav, če jim omeniš, da delaš v javni upravi. Saj so vendar plače v javni upravi za 7. in 8. stopnjo izobrazbe vendarle nižje kot v gospodarstvu.

Zato ker je zahtevnost dela nižja:P

Ja kaj pa delo svetovalcev in podsekretarjev? Če je kot praviš zahtevnost dela nižja, je pa odgovornost toliko višja!

Mogoče sama zahtevnost dela ne odstopa toliko, zagotovo pa je precej nižja obremenjenost zaposlenih.

Delavnih točno 8 ur, nadure so plačane ali pa jih lahko koristijo, ko jo enkrat maš, je praktično ne moreš izgubit, 1/3 delovnega časa lahko srfaš po internetu…
Ampak v mojem poklicu tistim, ki so zaposleni v javni upravi nihče ne reče vau… predvsem zaradi zelo majhnih plač.

Zato, ker nisi na trgu… tako kot gospodarstvo!

prosti vikendi, varna služba, nemci pravijo leichte dienst. denar ni vse, ga pa v državnih službah le ni tako malo

kakšna odgovornost????!! ne poznam nikogar, ki bi v javni upravi izgubil službo zaradi slabo opravljenega dela, poznam jih pa veliko, ki niso zdržali pritiska v profitni firmi…….

po taki logiki bi bilo najbolj prespektivno delati v kmetijstvu cca 40 % letnnega proračuna

Luštno je zato, ker se dela samo od pon. do petka, vse vikende frej, nihče ne komplicira za dopust, bolniško, porodniško, srfaš po netu, če si preobremenjen dobiš študenta, ni se treba boriti za preživetje. Ampak plače so pa majhne.

Men se zdi prednost tudi precej več možnosti za napredovanje znotraj javne uprave – in ko si enkrat zraven se lahko prijavljaš tudi na interne razpise. Da ne govorim o tem, da če zaposlena v javni upravi zanosi, je lahk zihr, da jo bo služba po porodniški čakala – vsaj, če sodim po nekaj kolegicah, ki delajo po raznih ministrstvih.
Kar se plače tiče – v primerjavi z mojo sploh ni slaba…

no ko pa to človek bere pa se sploh ne čudim več zakaj je javna uprava na takem glasu. Se posebej če je polna takih kur. Jaz delam v javni upravi, delam 8 ur in več, poleg taka se delo nosim domov, kjer dokončam in pregledam tisto kar sem imel v planu naredit tisti dan. Verjamem pa da kakšne kure ne vedo kaj bi v službi počele, pa saj itak ne vedo kaj bi sploh v življenju počele.
Sicer pa je tako, kako in kakšen odnos imaš do dela v službi takšnega imaš tudi doma. Če si v služibi priden in natančen si običajno tuditakšen v privat življenju.

sej tko je, zato pa njim ni treba delat, ker ti vse narediš. povsod je tko. delo mora biti pa narejeno, eni se ga znajo losat in drugim naprtijo na glavo, da se potem ven ne vidijo. odvisno, kakšen občutek odgovornosti imaš.

Danes je naval na vsa delovna mesta, ne samo v javni upravi. Saj vemo, kako težko je dobiti službo.

Moje mnenje je, da se danes tudi v javni upravi kar veliko dela (seveda ne vsi) vendar je delo rutinsko. Delaš po zakonu, navodilih, pravilih,… in to je to.

Nič kreativnosti, lastnega razmišljanja, nobene ustvarjalnosti. Zaposleni v javni upravi so neke vrste “gelipterski konji” – to pomeni, da ne vidiš ne levo ne desno. Samo naravnost. Torej tako kot določa zakon,…… In pa kar je po moje še najhuje, tako kot to zahteva politična elita, ki je na oblasti.

In glede na to je prav, da so ta delovna mesta oziroma delo temu primerno tudi plačana. Pa kaj zato, če imaš VII. stopnjo ali magisterij, nič ne ustvarjaš.

Meni pa se zaposleni v javni upravi včasih kar zasmilijo. Vendar delo je le delo. In to je tisto kar danes največ šteje, pa ne glede kje si zaposlen.

fido, verjamem, da ste tudi nekateri javni uslužbenci obremenjeni, ampak tako za info, koliko je trajal tvoj najdaljši delovni dan?

Fido, hudo delaš ob 13.33, he he…

25 ur
So bili tudi dnevi, ko si mi je zdelo, da je cel teden en sam dolg dan.

Delam v javni upravi. Srednja izobrazba, 25 let delovne dobe, plača samo 150 sit.
Glde dela in obremenjenosti pa ne vem, mogoče res kakšni bluzijo. Sama sem kar precej obremenjena. Sem tajnica…
Strinjam se, da je odgovornost v smilsu, če kaj zaribaš , mahna ali nična. Ne poznam nobenega, da bi letel iz službe, ker je slabo delal ali premalo dela…preveč je kofetkanja…in takih , ki ne vejo kaj bi samio s sabo. Žal so taki na višjih položajih in imajo krasne plače… Žal je tako. Ta mali garamo tudi za njih..

Ja delo v gospodarstvu ali pri privatnikh je pa strašno ustvarjalno!
Nekatere se pogovarjate tako, kot da sta npr. računovodstvo ali pa marketing v gospodarskih firmah izključno odvisna od domišljije delavcev. Malo morgen. Vsako delo, ki ga opravljaš več kot dve leti zapored je rutina in domišljija ti v službi bolj malo služi. Borba za obstanek na delovnem mestu pa ni kreativnost ampak predvsem strah.

Še dobro, Alice, da v gospodarstvu ni samo računovodostvo (ki je v bistvu servisna dejavnost podjetja, razen valda če gre za računovodski servis) in marketing, da lahko tisti, ki nas monotonost ubija, kreativno preživimo svoj delovni dan. Tvoj stavek “Borba za obstanek na delovnem mestu pa ni kreativnost ampak predvsem strah.” ima pa dve možni razlagi. 1. je očitna, 2. pa, da se za tvoj obstanek na določenem delovnem mestu bori tvoj nadrejeni, ali je njegovo stimuliranje kreativnost ali zgolj strah, da boš odšel drugam, je pa stvar lastne presoje.
;o)

New Report

Close